Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä mokaa jauhelihapihvien kanssa! Helppo kikka takaa täydellisen mehevän lopputuloksen

7:30Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa
Julkaistu 30.08.2018 16:59

Kai Jääskeläinen

kai.jaaskelainen@mtv.fi

Paksujen jauheliha- tai hampurilaispihvien paistaminen vaatii taitoa, jotta ne jäävät sopivan meheviksi sisältä eivätkä pala pinnasta. Ohuen pihvin paistaminen on yksinkertaisempaa ja nopeampaa, varsinkin jos käyttää yhtä yksinkertaista kikkaa – pihvin pusertamista paistolastalla pannuun.

Videolla burgerimies Akseli Herlevi paljastaa, mistä on hyvä hampurilainen tehty. 

Helpoin tapa saada jauhelihapihveistä sopiviksi ja maukkaiksi ruskistettuja, mutta silti meheviä pihvejä, on tehdä pihveistä ohuita ja paistaessa pusertaa niitä paistopintaa vasten lastalla.

Tällöin pihvien muoto pysyy helposti hallinnassa, kun taas todella paksujen pihvien keskusta pitäisi osata painaa oikealla tavalla sisään.

Varo paistamasta hampurilaispihviä liikaa

Kuumenna pannu tai paistolevy todella kuumaksi, puserra pihviä kunnolla pannun pintaan hetken ajan ja anna pihvin paistua pari minuuttia, kunnes se on yhdeltä puolelta sopivan ruskea.

shutterstock_489449776 (1)Hyvä hampurilainen on tasapainoinen kokonaisuus.Shutterstock

Käännä pihvi ympäri ruskistumaan toiseltakin puolelta pariksi minuutiksi. Halutessasi voit asettaa jo ruskistetulle puolelle siivun juustoa sulamaan.

Pian pihvi onkin jo valmis eikä sen kypsyyttä tarvitse jäädä arvailemaan. Nopeasti paistettavaa pihviä ei kannata kuitenkaan paistaa liian kuivaksi – jätä se sopivan meheväksi.

Lähde: Lifehacker

Lisää aiheesta:

Burgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Ei enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaTämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!Virhe, johon suomalaiset ovat sortuneet jauhelihapihvejä paistaessa jo 1980-luvulla – ethän pilaa pihvejä näin?Parhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
HampurilainenRuoanlaittoLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään