Tee lihapullille aina näin ennen paistamista – merkittävä vaikutus makuun ja rakenteeseen

lihapullat
Shutterstock

Lihapullat pysyvät paistettaessa paremmin kasassa, kun pyöritellyt pullat laittaa muutaman minuutin ajaksi pakastimeen lepäämään. 

Lihapullat ovat koko perheelle maistuvaa ruokaa, jotka maistuvat niin spagetin, perunamuusin kuin riisinkin kera. Vaikka lihapullien valmistus ei itsessään ole vaikeaa, erään helpon kikan avulla lihapullien paistaminen käy entistä vaivattomammin. 

Lihapullat voi myös pakastaa raakana

Herkulliset lihapullat ovat rakenteeltaan mureita, mutta eivät kuitenkaan hajoa paistettaessa. Taikinaa tehdessä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, ettei taikinaa tule vaivattua liikaa. Liika vaivaaminen tekee lihapullista helposti liian tiiviitä. 

Lihapullat pysyvät paremmin kasassa, kun muotoillut lihapullat asettaa pakastimeen lepäämään muutaman minuutin ajaksi ennen kypsennystä. Pakastinkikka takaa, että lihapullat pysyvät paistettaessa kasassa ja ruskistuvat kauttaaltaan. Lopputuloksena on entistäkin kauniimpia ja herkullisempia pullia! 

Jos taikinaa tuli tehtyä kerralla reilu määrä, voit myös pakastaa valmiiksi muotoillut lihapullat raakana myöhempää käyttöä varten.

Klassisten lihapullien reseptin löydät täältä

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja