Tee lihapullille aina näin ennen paistamista – merkittävä vaikutus makuun ja rakenteeseen

Lihapullat ja helppo kastike 3:33 Lihapullat ja helppo kastike
Poimi videolta lihapullien ja helpon kastikkeen resepti.

Lihapullat pysyvät paistettaessa paremmin kasassa, kun pyöritellyt pullat laittaa muutaman minuutin ajaksi pakastimeen lepäämään. 

Lihapullat ovat koko perheelle maistuvaa ruokaa, jotka maistuvat niin spagetin, perunamuusin kuin riisinkin kera. Vaikka lihapullien valmistus ei itsessään ole vaikeaa, erään helpon kikan avulla lihapullien paistaminen käy entistä vaivattomammin. 

Lihapullat voi myös pakastaa raakana

Herkulliset lihapullat ovat rakenteeltaan mureita, mutta eivät kuitenkaan hajoa paistettaessa. Taikinaa tehdessä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, ettei taikinaa tule vaivattua liikaa. Liika vaivaaminen tekee lihapullista helposti liian tiiviitä. 

Lihapullat pysyvät paremmin kasassa, kun muotoillut lihapullat asettaa pakastimeen lepäämään muutaman minuutin ajaksi ennen kypsennystä. Pakastinkikka takaa, että lihapullat pysyvät paistettaessa kasassa ja ruskistuvat kauttaaltaan. Lopputuloksena on entistäkin kauniimpia ja herkullisempia pullia! 

Jos taikinaa tuli tehtyä kerralla reilu määrä, voit myös pakastaa valmiiksi muotoillut lihapullat raakana myöhempää käyttöä varten.

Klassisten lihapullien reseptin löydät täältä

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!