Ei enää pamahtelevia pottuja! 3 tärkeää kikkaa, joiden avulla saat uuniperunat onnistumaan

uuniperuna peruna
Tee elämäsi parhaita uuniperunoita! Shutterstock

Uuniperunat ovat loistava lisuke tai ruoka jo sellaisenaan, jos ne päättää täyttää ravitsevasti. Nappaa kolme tärkeää tärppiä täydellisten uuniperunoiden valmistamiseen.

The Kitchn -ruokasivusto opastaa, miten uuniperunoista saa täydellisen rapeita päältä ja meheviä sisältä. 

1. Tee perunoihin viillot

Moni tökkii uuniperunoihin haarukalla reikiä estääkseen niiden räjähtämisen uunissa. Haarukalla pistelyä parempi tapa on kuitenkin tehdä perunoihin samaan tapaan viillot kuin esimerkiksi makkaroihin. Tee kevyt ristiviilto pottuihin, niin vältät uunisotkut.

2.  Paista hieman pidempään matalammalla lämpötilalla

Monissa uuniperunaohjeissa perunat paistetaan noin 215-225-asteisessa uunissa tunnin verran. Testaa seuraavan kerran perunoiden paistamista 180-200 asteessa, jopa lähemmäs parin tunnin ajan. Perunat eivät pala, mutta niiden kuoresta tulee entistäkin rapeampi.

3. Palauta takaisin uuniin

Kun perunat ovat paistuneet parin tunnin ajan, ota ne uunista ulos ja leikkaa viiltoja hieman syvemmälle. Laita sitten perunat takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi. Näin perunoista tulee entistäkin mehukkaampia.

Kun otat perunat ulos, avaa niitä hiukana ja laita pottujen sisään pala voita sulamaan.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös helsinkiläisravintolan ylistetty perunamunakas:

Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään 1:59

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.