Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää pamahtelevia pottuja! 3 tärkeää kikkaa, joiden avulla saat uuniperunat onnistumaan

Tee elämäsi parhaita uuniperunoita!
Tee elämäsi parhaita uuniperunoita!Shutterstock
Julkaistu 29.09.2019 14:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uuniperunat ovat loistava lisuke tai ruoka jo sellaisenaan, jos ne päättää täyttää ravitsevasti. Nappaa kolme tärkeää tärppiä täydellisten uuniperunoiden valmistamiseen.

The Kitchn -ruokasivusto opastaa, miten uuniperunoista saa täydellisen rapeita päältä ja meheviä sisältä. 

1. Tee perunoihin viillot

Moni tökkii uuniperunoihin haarukalla reikiä estääkseen niiden räjähtämisen uunissa. Haarukalla pistelyä parempi tapa on kuitenkin tehdä perunoihin samaan tapaan viillot kuin esimerkiksi makkaroihin. Tee kevyt ristiviilto pottuihin, niin vältät uunisotkut.

2.  Paista hieman pidempään matalammalla lämpötilalla

Monissa uuniperunaohjeissa perunat paistetaan noin 215-225-asteisessa uunissa tunnin verran. Testaa seuraavan kerran perunoiden paistamista 180-200 asteessa, jopa lähemmäs parin tunnin ajan. Perunat eivät pala, mutta niiden kuoresta tulee entistäkin rapeampi.

3. Palauta takaisin uuniin

Kun perunat ovat paistuneet parin tunnin ajan, ota ne uunista ulos ja leikkaa viiltoja hieman syvemmälle. Laita sitten perunat takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi. Näin perunoista tulee entistäkin mehukkaampia.

Kun otat perunat ulos, avaa niitä hiukana ja laita pottujen sisään pala voita sulamaan.

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös helsinkiläisravintolan ylistetty perunamunakas:

1:59Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään

Lisää aiheesta:

Annin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Tomin "seitsemän minuutin sekoitus" on salaisuus ylivoimaisiin paistettuihin perunoihin – kokki paljastaa simppelin tekniikkansaKokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenTyypillisimmät mokat uuniperunoiden valmistuksessa – yksi tärkeä työvaihe unohtuu monelta Tässä ainesosassa täydellisten lohkoperunoiden salaisuus? Jamie Oliver: "Kun olet kokeillut tätä kerran, et enää palaa entiseen"Maailman helpoin tapa valmistaa perunat: Ei tarvitse edes kuoria – rapea lopputulos
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen