Varhaisperunat kylmään vai kiehuvaan veteen? Paras tapa keittää potut
Keitätkö varhaisperunat tällä Pekka Terävän suosimalla metodilla?
Keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä testasi muutama vuosi sitten erilaisia valmistusmenetelmiä varhaisperunoiden keittämiseen. Kokin tavoitteena oli saada aikaiseksi mahdollisimman täydellisiä varhaisperunoita.
Kylmään vai kiehuvaan veteen?
Keittiömestari totesi MTV:lle keväällä 2019, että suomalaiset voivat lopettaa kiistelyn siitä, pitääkö perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen.
– Sillä ei ole mitään merkitystä, onko se kylmää vai kuumaa vettä, tai laitetaanko suolaa prosentti vai kaksi, Terävä toteaa.
Tärkeämpää Terävän mukaan on se, mitä perunoille tekee keittämisen jälkeen.
– Olen huomannut, että isoin merkitys on sillä, missä vaiheessa ja miten keittämisen lopettaa. Kun perunat alkavat olla al dente -kypsyisiä, vedet kaadetaan pois ja potut jätetään jälkilämmölle.
Kattilaan lisätään tässä vaiheessa voita, suolaa ja tilliä.
– Sitten kansi päälle. Näin saa parhaimman lopputuloksen, Terävä lupaa.
Katso videolta tarkempi ohje ja nappaa resepti: Varhaisperunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite