Suomen burgeritrendeissä on havaittavissa sämpylävillitys: kauppojen hampurilaissämpylävalikoimat kasvavat hurjaa vauhtia ja nyt kuhistaan uudesta tulokkaasta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tällä viikolla Suomen vallanneesta hampurilaistyylistä. Litistettyyn, paistopinnaltaan täydelliseen jauhelihapihviin perustuvat smash burgerit ovat pikku hiljaa raivaamassa tietään koko kansan tietoisuuteen.
Social Burger Jointin Mika "Pikkis" Tuomosen mukaan smash burgerin ydin on sen pihvi.
– Smashissa myydään sitä paistopintaa. Kun tarpeeksi rasvainen naudanjauheliha paistetaan tarpeeksi kuumalla pannulla, pihvin pinnassa tapahtuu maillard-reaktio eli se karamellisoituu. Smash-pihvi on tosi ohut, mutta sen mehukkuus säilyy, kun pihvin valmistaa oikein.
Lue lisää: "Saa markettijauhelihastakin huomattavasti parempaa" – tästä burgerista povataan koko kansan hittiä Suomessa
Muistatko vielä ajan, kun kaupasta sai vain yhtä hampurilaissämpylää?
Pihvitrendien kanssa käsi kädessä kulkevat myös sämpylätrendit. Sekä Burger Lovers Finland -yhteisön perustaja Antti Suikkari että Social Burger Jointin Mika "Pikkis" Tuomonen muistelevat aikaa, kun kaupasta sai ostettua vain yhtä tai korkeintaan muutamaa hampurilaissämpylää.
– Ne Sam-sämpylät olivat sellaisia, että murenivat kosketuksesta, Suikkari kuvailee.