Pidä nämä seikat mielessä, kun pakasta ruokia ja juomia.
Kuten jo aiemmin kerroimme, ruotsalainen elintarvikehygienian professori Marie-Louise Danielsson-Tham antoi Aftonbladetin ruokasivuilla vinkkejään ruokien ja juomien pakastamiseen.
Elintarvikeasiantuntijan mukaan ruoan pakastamisesta ei koskaan ole mitään vaaraa. Mitä tahansa ruokaa voi siis käytännössä pakastaa.
– Pakasta ja kokeile. Se mitä voi tapahtua on, että ruoan koostumuus voi muuttua. Keitetystä perunoista voi esimerkiksi tulla vetisiä, professori totesi.
Ruokaa pakastaessa on kuitenkin syytä pitää mielessä muutama tärkeä seikka, mikäli haluaa esimerkiksi välttyä ylimääräiseltä sotkuta.
Lue myös: Voiko maitotuotteita pakastaa?
Tarkkana nestemäisten ja tuoksuvien tuotteiden kanssa
Danielsson-Thamin mukaan kannattaa aina muistaa, että neste laajenee pakastuessaan.