"Paras jauheliha pihveihin" – Gordon Ramsay paljastaa hittivideolla, miten hampurilaispihvit kuuluu oikeasti tehdä

hampurilainen ranskalaiset
Shutterstock

Brittilehti Mirror nostaa esiin megahitiksi nousseen videon, jossa kokki Gordon Ramsay paljastaa salat täydellisiin hampurilaispihveihin. 

Televisiosta tutun rääväsuukokki Gordon Ramsayn alun perin vuonna 2017 julkaistua hampurilaisvideota on katseltu YouTubessa jo yli 51 miljoonaa kertaa. Videolla Ramsay kertoo, miten täydelliset hampurilaispihvit tehdään ja listaa yleisimmät burgerivirheet.

Ramsayn mukaan täydellinen juustohampurilainen syntyy simppeleistä raaka-aineista. Pihviin kannattaa käyttää laadukasta naudan lapaa ja rintaa sisältävää jauhelihaa. Tässä jauhelihasekoituksessa on Ramsayn mukaan paras lihan ja rasvan suhde.  

– Se on paras jauheliha hampurilaispihveihin.

Myös suomalaiset burgeriasiantuntijat ovat aiemmin suositelleet erityisesti naudan rintaa jauhelihapihveihin.


Älä paista pihvejä jääkaappikylminä

Gordon Ramsayn mukaan burgereissa ei tule käyttää liikaa täytteitä: salaatti, tomaatti, paistettu sipuli, cheddarjuusto sekä sinappimajoneesi riittävät.

– Pihvit pysyvät kasassa kananmunan avulla. Kaikista parhaimman lopputuloksen saat, kun laitat pihvit jääkaappiin yön yli odottamaan. Silloin pihvit eivät hajoa!

Ramsay muistuttaa, ettei pihvejä kuitenkaan kannata paistaa jääkaappikylminä, sillä silloin pihvit jäävät päältä kuiviksi ja sisältä raaoiksi. Ennen paistoa pihvit maustetaan suolalla ja pippurilla, ja pihvien päälle levitetään hieman öljyä.

– Pihvejä ei voi maustaa kypsentämisen jälkeen, joten varmista, että myös pihvien reunalla on hieman suolaa.

Kun pihvit laitetaan paistumaan, niitä tulisi liikutella mahdollisimman vähän pannussa tai grillissä. Paistamisen loppuvaiheessa pihvien pinnalle sivellään vielä hieman voita, joka tekee pihveistä todella maukkaita.

– Karamellisoitunut voi antaa pihveille mahtavan maun.

Pihvien päälle laitetaan juustoviipaleet, kun pihvit ovat vielä pannussa tai grillissä. Ramsay muistuttaa vielä, ettei hampurilaiseen kannata koskaan laittaa raakaa sipulia, sillä sen hapokkuus peittää hyvän lihan maun.


Juttua muokattu 14.4.2020 klo 19.40: Korjattu Ramsayn sitaattia.

***

Videolla suomalaisten burgerigurujen vinkit täydellisiin hampurilaisiin:

Täydellisen burgerin rakennusaineet – mistä on täydellinen"bursa"tehty? 7:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja