Valmista uudenlaisia lihapullia: "Täydellistä sormisyötävää"

peruna_jauheliha_pallerot
Jauheliha-perunakroketit ovat mukavaa vaihtelua tavallisille lihapullille. Jani Kinnunen / Sivumaku

Henri Alénin tuoreeseen keittokirjaan tutustunut Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan Etelä-Amerikasta tuttua herkkua, joka muistuttaa lihapullia.

Papas Rellenas on alunperin chileläisen ja perulaisen keittiön tuotos, jonka resepti löytyy Henri Alénin tuoreesta Vuoden keittokirja -teoksesta. (Readme, 2015) Lihaisat perunakroketit maistuvat lihapullien makuun tottuneille suomalaisille

Bloggaaja Jani Kinnunen kokeili reseptiä ja suosittelee lihapullia muistuttavien suupalojen valmistamista erimerkiksi brunssille.

– Käytännössä kyse on perunamuusin sisään jemmatusta jauhelihaseoksesta, joka pyöräytetään palloksi ja uppopaistetaan pinnaltaan rapsakaksi ja sisältä meheväksi. Täytettä voi muokata oman maun, mielikuvituksen ja jääkaapin sisällön mukaan. Täydellistä sormisyötävää illanistujaisiin tai vaikka brunssille, Kinnunen kirjoittaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja