Päivitä perinteinen lihapullareseptisi – lisää erikoinen ainesosa, joka parantaa makua!
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan uuden hedelmäisen lihapullareseptin.
Kaksikymmentä eri lihapullareseptiä blogissaan julkaissut Jani Kinnunen kertoo, kuinka ilahtunut oli löytäessään Sabina Ghayourin Sirocco-kirjassa julkaistun hieman erilaisen lammaspullareseptin.
– Kun on tehnyt lihapullia kymmenillä eri tavoilla, alkaa mielikuvitus ihan hiukan hiipua sillä saralla, Kinnunen toteaa.
Lähi-idän henkiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta, ja ne sisältävät aprikoosia ja fenkolinsiemeniä. Kinnunen kertoo, että aprikoosi tuo palleroihin hedelmällistä syvyyttä ja fenkolinsiemenet hienoa sävyä.
– Lampaan jauheliha maistuu maanläheisemmältä kuin nauta tai possu, ja komppaa muutenkin mielestäni paremmin aprikoosin kera, Kinnunen sanoo.
– Lisää sävyjä tuodaan lorauttamalla päälle jogurttia sekä tamarindikastiketta.
Katso aprikoosi-lammaspullien resepti Sivumaku-blogista täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti