Päivitä perinteinen lihapullareseptisi – lisää erikoinen ainesosa, joka parantaa makua!

flockler-image-sites1668-lammaspullat
Lähi-idän henkiset lihapullat sisältävät paljon eri sävyjä. Jani Kinnunen

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan uuden hedelmäisen lihapullareseptin.

Kaksikymmentä eri lihapullareseptiä blogissaan julkaissut Jani Kinnunen kertoo, kuinka ilahtunut oli löytäessään Sabina Ghayourin Sirocco-kirjassa julkaistun hieman erilaisen lammaspullareseptin.

– Kun on tehnyt lihapullia kymmenillä eri tavoilla, alkaa mielikuvitus ihan hiukan hiipua sillä saralla, Kinnunen toteaa.

Lähi-idän henkiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta, ja ne sisältävät aprikoosia ja fenkolinsiemeniä. Kinnunen kertoo, että aprikoosi tuo palleroihin hedelmällistä syvyyttä ja fenkolinsiemenet hienoa sävyä.

– Lampaan jauheliha maistuu maanläheisemmältä kuin nauta tai possu, ja komppaa muutenkin mielestäni paremmin aprikoosin kera, Kinnunen sanoo.

– Lisää sävyjä tuodaan lorauttamalla päälle jogurttia sekä tamarindikastiketta.

Katso aprikoosi-lammaspullien resepti Sivumaku-blogista täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!