"Aivan mahtava idea" – hyödynnä ohuet kinkkusiivut yllättävällä tavalla

bresaolaraviolit
Kinkkuraviolit sopivat oivallisesti esimerkiksi alkuruoaksi. Jani Kinnunen / Sivumaku

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen innostui italialaisessa Sale & Pepe -lehdessä esitellystä reseptistä, joka esittelee suomalaisille hieman tuntemattomamman tavan käyttää kinkkua ruoanlaitossa.

Ohuet kinkkusiivut voi hyödyntää klassiseen italialaiseen herkkuun käyttämällä leikkelesiivua raviolin tapaan ja täyttämällä kinkkukääre hedelmäisellä juustotahnalla.

– Homma hoituu vaikka millä jääkaapista löytyvillä täytteillä ja loisteliaan hauska, helppo ja nopea alkuruoka tai cocktail-pala on valmis, Kinnunen toteaa.

– Aivan mahtava idea italialaisessa Sale & Pepe -ruokalehdessä! Kinnunen hehkuttaa.

Alkuperäisessä reseptissä raaka-aineena käytetään bresaolaa eli ilmakuivattua nautaa sekä ilmakuivattua kinkkua, mutta herkun raaka-aineeksi sopivat muutkin ohuet kinkkusiivut.

– Bresaolaa voi olla vaikea löytää, mutta sen tuuraajaksi sopii vaikka mikä ohuenohut leikkelesiivu. Hedelmät ja suolainen liha on klassinen italialainen yhdistelmä kuten parmankinkku hunajamelonilla, Kinnunen kirjoittaa.

Katso kinkkuraviolien resepti Sivumaku-blogista täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja