Millä pienellä lahjalla tänä vuonna muistaisi opettajaa? Entäpä naapureita, päiväkodin väkeä, työkavereita, tuttavia tai lähiomaisia kaukaisempaa sukua? Ongelma ratkeaa helposti, kun tuntikausien shoppailun sijaan sijoittaa puoli tuntia reippaan raakasuklaasatsin tekemiseen.
Joulunaikaan pitäisi muistaa pienin lahjoin jos vaikka ketä. Budjettiin sopivien, mutta silti riittävän henkilökohtaisten lahjojen keksiminen vie kuitenkin paitsi hermoja, myös aikaa ja rahaa. Mitäpä jos tänä jouluna toimittaisiin toisin?
Omin käsin tehty lahja on aina ostettua koskettavampi, joten itse tehdyt raakasuklaakonvehdit lämmittävät saajaa huomattavasti kaupan konvehtirasiaa tai tarpeetonta tilpehööriä enemmän.
– Raakasuklaakonvehtien tekeminen itse ei ole vaikeaa. Aikaakaan ei tarvita kuin puoli tuntia ja siitäkin suurin osa kuluu suklaan jähmettymiseen. Valmiit konvehdit kauniiseen sellofaanipakettiin ja herkullinen joululahja on valmis, vinkkaa ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja.
Kodin keittiövälineet riittävät
Raakasuklaakonvehtien tekemistä varten ei tarvitse hankkia erityisvälineistöä keittiöön. Suklaamassa syntyy tavallisessa leivonta-astiassa ja konvehdit saa jäähdytettyä muotoonsa esimerkiksi jääpalamuotteja käyttämällä.
– Sen lisäksi suklaasta voi halutessaan pyöritellä palloja, jotka sitten koristellaan esimerkiksi kookoshiutaleilla. Jos kuitenkin haluaa panostaa esillepanoon, löytyy isoista tavarataloista erimuotoisia silikonimuotteja, joista suklaa irtoaa parhaiten, Halmetoja kertoo.
Perinteistä joulusuklaata vai villimpi vaihtoehto?
Halmetoja suosittelee perinteitä vaalivalle suklaan mausteeksi tuttuja joulun makuja, kuten vaniljaa, kanelia ja kardemummaa.
