Lapsiraati testasi: Sipsit ja karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihin

Lapsiraati testaa: Karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihin 7:14 Lapsiraati testaa: Karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihin
KATSO VIDEO: Lapsiraati testasi: Karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihin.

Laitatko lastenkutsuille aina tarjolle sipsit ja karkit? Entä jos tällä kertaa toimisitkin toisin. Seuraavilla ohjeilla, et voi epäonnistua.

Juhlaruokien ei aina tarvitse olla täynnä pelkkää sokeria ja rasvaa. Viiden jälkeen -ohjelmassa selvitettiin, miten lapsille, ja miksei aikuisillekin, voi loihtia hyviä ja vähäsokerisia herkkuja. Studiossa omia vinkkejään antoi diplomiravintoneuvoja Leeni Viio

Vähemmän sokeria sisältäviä herkkuja testattiin Viiden jälkeen -ohjelmassa myös lapsidaarilla. Kriteerinä näiden herkkujen valmistamiseen oli nopeus ja vähäsokerisuus tai sokerittomuus. 

Ohjeet ovat  Leeni Viion tuoreimmasta kirjasta Hyvää tekevät herkut – Koko perheen makupaloja ilman lisättyä sokeria (Otava, 2024).

Nappaa alta reseptit ja katso yllä olevalta videolta, mitä mieltä lapsiraati oli dippikasviksista ja vähäsokerisista herkuista.

Kolmen raaka-aineen Fudge

1 banaani
n. 1,3 dl sileää maapähkinävoita tai jotain muuta sokeroimatonta pähkinävoita tai mantelivoita
½ tl vaniljajauhetta
(merisuolaa) 

Tee näin: Muussaa banaani haarukalla, sekoita joukkoon vaniljajauhe. Lisää lopuksi maapähkinävoi tms. ja sekoita tasaiseksi haarukan avulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljaa. Myös suolan voi lisätä tässä vaiheessa. Annostele seos silikonimuotteihin tai leivinpaperin päälle laakeaan astiaan. Laita tekeytymään pakastimeen ainakin tunniksi. Kun haluat nautiskella, ota fudget huoneenlämpöön muutamaksi minuutiksi pehmenemään (koostumus on parhaimmillaan kohmeisena)

Murosuklaa

50 g tummaa suklaata (testiryhmän riisisuklaassa oli 70%)
2 dl puffattuja muroja tai murustettua riisikakkua

Tee näin: Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Mittaa sulaneen suklaan joukkoon murot ja sekoita. Taputtele seos leivinpaperin päälle astiaan haluamasi paksuiseksi levyksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Pilko jähmettyneestä levystä palasia ja herkuttele.

Banaani-kookoskeksit (8 kpl)

1 dl banaania muussattuna (n. 1 iso banaani)
3 ½ dl kookoshiutaleita
n. ½ tl kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori banaani ja muussaa haarukalla. Lisää kookoshiutaleet. Muotoile massasta noin sentin paksuisia keksejä. Paista keksejä uunipellillä leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä. Anna rauhassa jäähtyä ja kiinteytyä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat