Valkosipuli kannattaa pilkkoa ekstrahienoksi – uskomaton seuraus!

Valkosipulin hienontamiseen kannattaa todella panostaa: mitä hienompaa silppua teet, sitä enemmän terveellisiä yhdisteitä valkosipulista vapautuu.

Jos haluat tehostaa valkosipulin terveysvaikutuksia, ole tarkkana veitsen käytön kanssa! Hienoksi silputussa valkosipulissa on nimittäin enemmän terveellisiä yhdisteitä.

Sydämelle terveellisiä tiosulfinaatteja muodostuu silloin, kun valkosipulinkynttä leikataan. Mitä enemmän valkosipulia hienonnetaan, sitä enemmän sydänystävällisiä yhdisteitä muodostuu.

Toimi siis näin: Hienonna tai raasta valkosipuli jo ruoanlaiton alkuvaiheessa kulhoon ja laita kulho syrjään muutamaksi minuutiksi, jotta tiosulfinaatit ehtivät kehittyä. Muista peittää sipulisilppu, jotta se ei kuivahda.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.