Valkosipulin hienontamiseen kannattaa todella panostaa: mitä hienompaa silppua teet, sitä enemmän terveellisiä yhdisteitä valkosipulista vapautuu.
Jos haluat tehostaa valkosipulin terveysvaikutuksia, ole tarkkana veitsen käytön kanssa! Hienoksi silputussa valkosipulissa on nimittäin enemmän terveellisiä yhdisteitä.
Sydämelle terveellisiä tiosulfinaatteja muodostuu silloin, kun valkosipulinkynttä leikataan. Mitä enemmän valkosipulia hienonnetaan, sitä enemmän sydänystävällisiä yhdisteitä muodostuu.
Toimi siis näin: Hienonna tai raasta valkosipuli jo ruoanlaiton alkuvaiheessa kulhoon ja laita kulho syrjään muutamaksi minuutiksi, jotta tiosulfinaatit ehtivät kehittyä. Muista peittää sipulisilppu, jotta se ei kuivahda.
MTV LIFESTYLE