Valkosipuli kannattaa pilkkoa ekstrahienoksi – uskomaton seuraus!

Valkosipulin hienontamiseen kannattaa todella panostaa: mitä hienompaa silppua teet, sitä enemmän terveellisiä yhdisteitä valkosipulista vapautuu.

Jos haluat tehostaa valkosipulin terveysvaikutuksia, ole tarkkana veitsen käytön kanssa! Hienoksi silputussa valkosipulissa on nimittäin enemmän terveellisiä yhdisteitä.

Sydämelle terveellisiä tiosulfinaatteja muodostuu silloin, kun valkosipulinkynttä leikataan. Mitä enemmän valkosipulia hienonnetaan, sitä enemmän sydänystävällisiä yhdisteitä muodostuu.

Toimi siis näin: Hienonna tai raasta valkosipuli jo ruoanlaiton alkuvaiheessa kulhoon ja laita kulho syrjään muutamaksi minuutiksi, jotta tiosulfinaatit ehtivät kehittyä. Muista peittää sipulisilppu, jotta se ei kuivahda.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja