Valkosipuli kannattaa pilkkoa ekstrahienoksi – uskomaton seuraus!
Valkosipulin hienontamiseen kannattaa todella panostaa: mitä hienompaa silppua teet, sitä enemmän terveellisiä yhdisteitä valkosipulista vapautuu.
Jos haluat tehostaa valkosipulin terveysvaikutuksia, ole tarkkana veitsen käytön kanssa! Hienoksi silputussa valkosipulissa on nimittäin enemmän terveellisiä yhdisteitä.
Sydämelle terveellisiä tiosulfinaatteja muodostuu silloin, kun valkosipulinkynttä leikataan. Mitä enemmän valkosipulia hienonnetaan, sitä enemmän sydänystävällisiä yhdisteitä muodostuu.
Toimi siis näin: Hienonna tai raasta valkosipuli jo ruoanlaiton alkuvaiheessa kulhoon ja laita kulho syrjään muutamaksi minuutiksi, jotta tiosulfinaatit ehtivät kehittyä. Muista peittää sipulisilppu, jotta se ei kuivahda.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti