Valkosipulista entistäkin parempaa – kokeile yksinkertaisia niksejä!
Valkosipulin voimakas aromi kruunaa monet ruoat, mutta tiedätkö, että muutamalla kikalla saat valkosipulinkynnestä vieläkin enemmän makua irti?
Valkosipulin voimakkuutta voi säädellä erilaisilla valmistustavoilla.
Paahda
Jos haluat valkosipuliin pehmeän maun, paahda kokonaista valkosipulia uunissa, jolloin kynsistä tulee pehmeitä ja makeita. Paahdetut valkosipulit sopivat lähes minkä tahansa ruoan kanssa.
Kuullota
Valkosipuli palaa helposti, jolloin makuun tulee ikävä, kitkerä sävy. Älä käräytä valkosipulia kuumalla pannulla muun ruoan kanssa, vaan kuullota sitä miedolla lämmöllä 30–45 sekuntia. Usein jo se riittää tuomaan aromit esille.
Leikkaa tai purista
Jos haluat erityisen vahvaa makua, purista valkosipuli esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Jos taas miedompi maku riittää, leikkaa kynsi veitsellä.
Raasta
Jos kaapistasi ei löydy valkosipulinpuristinta, mutta haluat kynnestä kaikki mehut ja aromit irti, hyödynnä raastinta. Juustoraastin käy erinomaisesti myös valkosipulinkynnen raastamiseen.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan