Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulista entistäkin parempaa – kokeile yksinkertaisia niksejä!

Valmistustapa vaikuttaa valkosipulin makuun.
Valmistustapa vaikuttaa valkosipulin makuun. Shutterstock
Julkaistu 28.03.2016 14:01

MTV LIFESTYLE

Valkosipulin voimakas aromi kruunaa monet ruoat, mutta tiedätkö, että muutamalla kikalla saat valkosipulinkynnestä vieläkin enemmän makua irti?

Valkosipulin voimakkuutta voi säädellä erilaisilla valmistustavoilla.

Paahda

Jos haluat valkosipuliin pehmeän maun, paahda kokonaista valkosipulia uunissa, jolloin kynsistä tulee pehmeitä ja makeita. Paahdetut valkosipulit sopivat lähes minkä tahansa ruoan kanssa.

Kuullota 

Valkosipuli palaa helposti, jolloin makuun tulee ikävä, kitkerä sävy. Älä käräytä valkosipulia kuumalla pannulla muun ruoan kanssa, vaan kuullota sitä miedolla lämmöllä 30–45 sekuntia. Usein jo se riittää tuomaan aromit esille.

Leikkaa tai purista

Jos haluat erityisen vahvaa makua, purista valkosipuli esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Jos taas miedompi maku riittää, leikkaa kynsi veitsellä.

Raasta

Jos kaapistasi ei löydy valkosipulinpuristinta, mutta haluat kynnestä kaikki mehut ja aromit irti, hyödynnä raastinta. Juustoraastin käy erinomaisesti myös valkosipulinkynnen raastamiseen. 

Lähde: Popsugar

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuunOletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaHuikea niksi! Näin kuorit valkosipulin sekunneissa – ja ilman veistä!Yllättävä vaikutus ruoan makuun! Tästä syystä sinunkin tulisi heittää valkosipulipuristin romukoppaan Gordon Ramsay paljastaa parhaat ruokaniksinsä: Näin pihvistä tulee aina täydellinen!10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
RuoanlaittoValkosipuliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?