Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

1:01 Näin kuorit valkosipulin näppärästi ilman veistä!
KATSO MYÖS: Näin valkosipulin saa kuorittua näppärästi ilman veistä!

Pidätkö valkosipulista? Tällä kikalla voit säilöä tuoretta valkosipulia jopa vuodeksi, eikä sinun tarvitse aina erikseen ryhtyä pilkkomispuuhiin.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu niksit valkosipulin säilyttämiseen kotioloissa. Selvitimme tuolloin, pitääkö valkosipulia säilyttää huoneenlämmössä vai esimerkiksi jääkaapissa.

Säilö valkosipulia pakastamalla se oliiviöljyyn

Mutta tiesitkö, että tuoretta valkosipulia voi säilöä kätevästi myös pakastamalla? Pakastusniksin vinkkaa suosittu somevaikuttaja @brunchwithbabs. Hurmaava Babs-leidi neuvoo videollaan, miten säästät aikaa ruoanlaitossa, kun sinulla on aina tuoretta valkosipulia valmiiksi pilkottuna.

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Opin tämän niksin ystävältäni Idalta, joka ei oikeastaan tiennyt tämän olevan niksi. Hän on kotoisin Italiasta ja on opettanut minulle niin paljon ruoanlaitosta, Babs kertoo videollaan.

Videolla Babsin nähdään hienontavan valkosipulinkynnet tehosekoittimessa, jonka jälkeen ne siirretään pakastuksen kestävään pieneen lasipurkkiin. Hienonnettujen valkosipulien joukkoon lisätään myös hieman oliiviöljyä.

Babsin mukaan valkosipuli säilyy näin pakastimessa jopa vuoden ja voit helposti hyödyntää sitä ruoanlaitossa vaikka lusikallisen kerrallaan.  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja