Vaihtoehto paistetuille broilerin rintafileille – erityisen mehukas versio!

senegal_kana
Kokeile rohkeasti kelewele-kanan reseptiä!

Afrikkalainen ruoka on nousemassa parrasvaloihin ruokarintamalla. Kokeile rohkeasti keittiömestari Pierre Thiamin senegalilaista reseptiä, jolla kanan rintafileet tai kanankoivet valmistuvat afrikkalaiseen tyyliin.

Sivumaku-ruokabogia kirjoittava Jani Kinnunen päätti tutustua afrikkalaiseen keittiöön. Kokeilu alkoi senegalilaisella kanaruoalla, kelewele-kanalla. 

– Tein ensimmäisenä pari helppoa kanaruokaa, jotka antavat viitettä aurinkoisesta keittiöstä. Ei mitään erikoista, mutta silti mauiltaan erilaista, Kinnunen toteaa.

Suomalaisille tuntematon herkku uppopaistetaan, jotta broilerin pinta jäisi rapeaksi ja sisus mehukkaaksi.

– Kanaherkku on saanut innoituksensa ghanalaisesta katuruoasta nimeltään kelewele, jossa on paistettuja ja maustettuja keittobanaaneita. Uppopaistoon menevät tässä kuitenkin broilerin fileet senegalilaisittain jauhetulla maapähkinällä ja mausteseoksella kuorrutettun, Kinnunen jatkaa.

Katso senegalilaisen Kelewele-kanan resepti Sivumaku-blogista täältä! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja