Vaihtoehto paistetuille broilerin rintafileille – erityisen mehukas versio!

senegal_kana
Kokeile rohkeasti kelewele-kanan reseptiä!

Afrikkalainen ruoka on nousemassa parrasvaloihin ruokarintamalla. Kokeile rohkeasti keittiömestari Pierre Thiamin senegalilaista reseptiä, jolla kanan rintafileet tai kanankoivet valmistuvat afrikkalaiseen tyyliin.

Sivumaku-ruokabogia kirjoittava Jani Kinnunen päätti tutustua afrikkalaiseen keittiöön. Kokeilu alkoi senegalilaisella kanaruoalla, kelewele-kanalla. 

– Tein ensimmäisenä pari helppoa kanaruokaa, jotka antavat viitettä aurinkoisesta keittiöstä. Ei mitään erikoista, mutta silti mauiltaan erilaista, Kinnunen toteaa.

Suomalaisille tuntematon herkku uppopaistetaan, jotta broilerin pinta jäisi rapeaksi ja sisus mehukkaaksi.

– Kanaherkku on saanut innoituksensa ghanalaisesta katuruoasta nimeltään kelewele, jossa on paistettuja ja maustettuja keittobanaaneita. Uppopaistoon menevät tässä kuitenkin broilerin fileet senegalilaisittain jauhetulla maapähkinällä ja mausteseoksella kuorrutettun, Kinnunen jatkaa.

Katso senegalilaisen Kelewele-kanan resepti Sivumaku-blogista täältä! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!