Vaihtoehto paistetuille broilerin rintafileille – erityisen mehukas versio!
![Photographer: Jani Kinnunen / Sivumaku. senegal_kana](https://im.mtvuutiset.fi/image/5998126/landscape16_9/850/478/5e718e02da4169653cb87a8e59598870/eW/senegal-kana.jpg)
Afrikkalainen ruoka on nousemassa parrasvaloihin ruokarintamalla. Kokeile rohkeasti keittiömestari Pierre Thiamin senegalilaista reseptiä, jolla kanan rintafileet tai kanankoivet valmistuvat afrikkalaiseen tyyliin.
Sivumaku-ruokabogia kirjoittava Jani Kinnunen päätti tutustua afrikkalaiseen keittiöön. Kokeilu alkoi senegalilaisella kanaruoalla, kelewele-kanalla.
– Tein ensimmäisenä pari helppoa kanaruokaa, jotka antavat viitettä aurinkoisesta keittiöstä. Ei mitään erikoista, mutta silti mauiltaan erilaista, Kinnunen toteaa.
Suomalaisille tuntematon herkku uppopaistetaan, jotta broilerin pinta jäisi rapeaksi ja sisus mehukkaaksi.
– Kanaherkku on saanut innoituksensa ghanalaisesta katuruoasta nimeltään kelewele, jossa on paistettuja ja maustettuja keittobanaaneita. Uppopaistoon menevät tässä kuitenkin broilerin fileet senegalilaisittain jauhetulla maapähkinällä ja mausteseoksella kuorrutettun, Kinnunen jatkaa.
Katso senegalilaisen Kelewele-kanan resepti Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka