Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaihtoehto paistetuille broilerin rintafileille – erityisen mehukas versio!

Kokeile rohkeasti kelewele-kanan reseptiä!
Kokeile rohkeasti kelewele-kanan reseptiä!
Julkaistu 21.07.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Afrikkalainen ruoka on nousemassa parrasvaloihin ruokarintamalla. Kokeile rohkeasti keittiömestari Pierre Thiamin senegalilaista reseptiä, jolla kanan rintafileet tai kanankoivet valmistuvat afrikkalaiseen tyyliin.

Sivumaku-ruokabogia kirjoittava Jani Kinnunen päätti tutustua afrikkalaiseen keittiöön. Kokeilu alkoi senegalilaisella kanaruoalla, kelewele-kanalla. 

– Tein ensimmäisenä pari helppoa kanaruokaa, jotka antavat viitettä aurinkoisesta keittiöstä. Ei mitään erikoista, mutta silti mauiltaan erilaista, Kinnunen toteaa.

Suomalaisille tuntematon herkku uppopaistetaan, jotta broilerin pinta jäisi rapeaksi ja sisus mehukkaaksi.

– Kanaherkku on saanut innoituksensa ghanalaisesta katuruoasta nimeltään kelewele, jossa on paistettuja ja maustettuja keittobanaaneita. Uppopaistoon menevät tässä kuitenkin broilerin fileet senegalilaisittain jauhetulla maapähkinällä ja mausteseoksella kuorrutettun, Kinnunen jatkaa.

Katso senegalilaisen Kelewele-kanan resepti Sivumaku-blogista täältä! 

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetVaivattomasti valmista! Herkullinen paella syntyy tällä vinkillä kuin itsestäänPäivitä perinteinen lihapullareseptisi – lisää erikoinen ainesosa, joka parantaa makua!"Täydellinen tzatziki" – helppo resepti, jota kannattaa kokeilla!Vaihtelua perinteiselle riisille ja kanalle – lisää joukkoon kookosmaitoa!Herkulliset krepit iso jälkiruokahitti Aasiassa – testaa hedelmillä tai vaikka Nutellalla!
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”