Vaihda sipsit ja karkit näihin – 9 parasta viikonloppunaposteltavaa!

olives
Shutterstock

Viikonloppuiltoina on mukavaa napostella jotain pientä elokuvaa katsellessa tai kirjan parissa rentoutuessa. Kerran viikossa voit mainiosti sallia itsellesi herkkuhetken. Jos kalorimäärät kuitenkin painavat mieltäsi kesän kynnyksellä, niin valitse herkkusi alla olevasta vähäkaloristen naposteltavien listasta!

Katso lista yhdeksästä parhaan makuisesta ja vähäkalorisimmasta naposteltavasta! Viikonlopun herkkuhetken ei tarvitse lihottaa sinua.

1. Tuoreet oliivit rosmariinilla

Osta maustamattomia oliiveja, mielellään tuoreita, ja marinoi ne itse oliiviöljyllä, rosmariinilla ja rosepippurilla.

2. Kesäkurpitsa-snackit

Paista kesäkurpitsaa pannussa tai grillillä. Marinoi kesäkurpitsan viipaleita oliiviöljyllä, tuoreella chilillä, suolalla ja haluamillasi kuivatuilla yrteillä. Lisää hiukan sokeria tasapainottaaksesi makuja. 

3. Vihannekset ja dippi

Tämä raikas ja klassinen yhdistelmä toimii aina. Se on sitä paitsi huomattavasti terveellisempää, kuin sipsien napostelu. Älä mausta kermaviiliä valmismausteilla, vaan käytä mieluummin oman maustekaappisi sisältöä. Kokeile lisätä tuoreesta sitruunasta puristettua mehua joukkoon! 

4. Chorizo-paprikatikut

Tee tapaksen tyyppisiä herkkutikkuja. Paista pannulla nopeasti pyöreitä, pieniä chorizomakkaran palasia. Paista myös makeasta chilipaprikasta leikattuja palasia pannulla. Työnnä tikkuun yksi chorizo ja yksi paprikanpala. Asettele tikut tarjoilulautaselle ja nauti vaikka television ääressä! 

5. Täytetyt kananmunat

Kananmuna sisältää runsaasti proteiinia ja hyödyllisiä hivenaineita. Ei siis ole ollenkaan väärin valmistaa herkullisia, täytettyjä munanpuolikkaita iltapalaksi, vaikka ne sisältävätkin jonkin verran kaloreita.

6. Leikittele erilaisilla dipeillä

Kermaviilipohjainen dippi ei ole erityisen kaloripitoinen herkku, ja siitä saa tehtyä vaikka minkälaisia, ihania kastikedippejä helposti ja nopeasti. Kokeile vaikka paahdetun sipulihakkeen lisäämistä joukkoon, mitä tahansa tuoreita yrttejä ja erilaisia pippuriyhdistelmiä. 

7. Marinoidut jättiravut

Jättiravut voivat olla aika tyyriitä, mutta ne ovat sitäkin maukkaampia ja lisäksi vielä terveellisiä. Kokeile tarjoilla jättirapuja vaikka marinoitujen jalopenojen kanssa. 

8. Itsetehty guacamole

Guacamole vie kielen mennessään. Nauti avokadopohjaista tahnaa vaikka rapsakoiden vihannesten kanssa, niin kalorimäärätkin pysyvät tiukasti kurissa!

9. Itsetehdyt hedelmämehujäät

Murskaa tehosekoittimessa sekaisin tuoretta cantaloupemelonia, limea ja vaikka mangoa. Sekoita joukkoon reilusti tuoremehua. Laita seos mehujäiden pakastamisastiaan. Laita päälle tikku, jonka avulla voit syödä hedelmämehujääsi. Hedelmämehujäät ovat ainakin huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin kermajäätelö!

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.