Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Terveyspommi hyötykäyttöön! Neljä mahtavaa tapaa käyttää greippiä ruoanlaitossa – löydä oma suosikkisi

Shutterstock
Julkaistu 27.01.2019 14:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Greippi voi monen mielestä maistua liian kirpeältä sellaisenaan nautittuna, mutta ruoanlaitossa se on aivan omaa luokkaansa.

Kirpeä greippi on aamupaloilta tuttu hedelmä, joka voi aiheuttaa monelle puistatuksen tunnetta. Jos luulit, ettet pidä greipistä, saattaa hyvin olla, ettet ole nauttinut sitä oikealla tavalla. Pelkältään syötynä greippi voi todella olla kirpeä makuelämys, mutta ruoanlaitossa tästä terveyspommista voi löytää aivan uusia puolia.

Seuraavasta voit lukea neljä reseptiä, jotka voivat muuttaa käsityksesi tästä hedelmästä lopullisesti.

1. Sekoita smoothien sekaan

smoothie
Greippi raikastaa smoothien.Shutterstock

Herkullinen aamupalasmoothie syntyy puolikkaasta greipistä, appelsiinimehusta, mangosta ja jogurtista. Lisää tehosekoittimeen puolikas kuorittu greppi, 1,5–2 dl appelsiinimehua, 4,5 dl pakastemangoa ja 0,5 dl kreikkalaista jogurttia. Anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.

LUE MYÖS: Täynnä kuitua ja vitamiineja – syö tätä hedelmää ennen aamupalaa ja laihdu

2. Paahda uunissa

Puolita greippi ja asettele puolikkaat uunipellin päälle. Ripottele kummankin hedelmäpuolikkaan päälle puoli teelusikallista tuoretta rosmariinia ja yksi teelusikallinen sokeria. Paahda hedelmiä 225 asteisessa uunissa 5–minuuttia, kunnes sokeri on alkanut sulaa.

Tämä herkku sopii erinomaisesti välipalaksi tyydyttämään makeanhimon.

3. Marinoi lihan

greippi broileri öljyGreippi antaa marinadiin happoa.Shutterstock

Greippimehusta syntyy hetkessä raikas marinadi, joka sopii monenlaisen lihan marinointiin.

Sekoita kulhossa 0,5 dl tuorepuristettua greippimehua, 4 hienonnettua salottisipulia, yhden limen raastettu kuori, 1 hienonnettu valkosipulinkynsi, 2 rkl kalakastiketta ja 2 rkl hunajaa. Anna lihan marinoitua seoksessa vähintään puolen tunnin ajan.

4: Raikasta salaatti

Greippimehusta ja greippiviipaleista syntyy raikas lisukesalaatti, joka sopii monen ruoan kumppaniksi. Sekoita kulhossa kuoritut ja fileoidut greippilohkot, yksi viipaloitu kurkku ja kaksi viipaloitua salottisipulia.

Salaatinkastike syntyy sekoittamalla yhteen 2 rkl oliiviöljyä, yhden greipin mehu, yhden limen mehu ja suolaa ja pippuria.

Lähde: Men’sHealth

Lisää aiheesta:

Valmista 20 minuutissa! Mahtava arkiruokaresepti kerää ylistystä: "Paras hapanimeläbroileri, jota olen koskaan maistanut"Superhyvä guacamole hurmaa pehmeydellään – tämän jälkeen et enää koskaan osta klassikkodippiä valmiinaResepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!Suosittu juoma, joka antaa makua lähes mihin tahansa ruokaan – tätä niksiä et taatusti ole vielä kokeillut!Auttavat painonhallinnassa ja pienentävät sairastumisriskiä – näitä ravitsevampia aamupaloja on vaikea löytää!Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelle
HedelmätRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmät
  • 8.12.06:51
    Ravitsemus

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 11.11.18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • 11.11.06:49
    Ruoka

    Terveyspommit, joita kannattaa nyt napata ostoskoriin – Henri Alén ylistää: "Mielettömiä"

  • 10.9.17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?