Terveyspommi hyötykäyttöön! Neljä mahtavaa tapaa käyttää greippiä ruoanlaitossa – löydä oma suosikkisi

greippi hedelmä
Shutterstock

Greippi voi monen mielestä maistua liian kirpeältä sellaisenaan nautittuna, mutta ruoanlaitossa se on aivan omaa luokkaansa.

Kirpeä greippi on aamupaloilta tuttu hedelmä, joka voi aiheuttaa monelle puistatuksen tunnetta. Jos luulit, ettet pidä greipistä, saattaa hyvin olla, ettet ole nauttinut sitä oikealla tavalla. Pelkältään syötynä greippi voi todella olla kirpeä makuelämys, mutta ruoanlaitossa tästä terveyspommista voi löytää aivan uusia puolia.

Seuraavasta voit lukea neljä reseptiä, jotka voivat muuttaa käsityksesi tästä hedelmästä lopullisesti.

1. Sekoita smoothien sekaan

Herkullinen aamupalasmoothie syntyy puolikkaasta greipistä, appelsiinimehusta, mangosta ja jogurtista. Lisää tehosekoittimeen puolikas kuorittu greppi, 1,5–2 dl appelsiinimehua, 4,5 dl pakastemangoa ja 0,5 dl kreikkalaista jogurttia. Anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.

2. Paahda uunissa

Puolita greippi ja asettele puolikkaat uunipellin päälle. Ripottele kummankin hedelmäpuolikkaan päälle puoli teelusikallista tuoretta rosmariinia ja yksi teelusikallinen sokeria. Paahda hedelmiä 225 asteisessa uunissa 5–minuuttia, kunnes sokeri on alkanut sulaa.

Tämä herkku sopii erinomaisesti välipalaksi tyydyttämään makeanhimon.

3. Marinoi lihan

Greippimehusta syntyy hetkessä raikas marinadi, joka sopii monenlaisen lihan marinointiin.

Sekoita kulhossa 0,5 dl tuorepuristettua greippimehua, 4 hienonnettua salottisipulia, yhden limen raastettu kuori, 1 hienonnettu valkosipulinkynsi, 2 rkl kalakastiketta ja 2 rkl hunajaa. Anna lihan marinoitua seoksessa vähintään puolen tunnin ajan.

4: Raikasta salaatti

Greippimehusta ja greippiviipaleista syntyy raikas lisukesalaatti, joka sopii monen ruoan kumppaniksi. Sekoita kulhossa kuoritut ja fileoidut greippilohkot, yksi viipaloitu kurkku ja kaksi viipaloitua salottisipulia.

Salaatinkastike syntyy sekoittamalla yhteen 2 rkl oliiviöljyä, yhden greipin mehu, yhden limen mehu ja suolaa ja pippuria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.