Oletko tullut ajatelleeksi tätä pikanuudeleista? Kokit paljastavat yllättävät käyttötavat: "Rapsakoita kuin perunalastut"

shutterstock_1113462317
Shutterstock

Mitä kaikkea pikanuudeleista voikaan tehdä? Insider pyysi kahdelta kokilta ja yhdeltä reseptinikkarilta vinkit hittituotteen hyödyntämiseen perinteisestä poikkeavalla tavalla.

Videolla vinkki muun muassa Kari Aihisen nuudelivokkiin. 

Pikanuudelit ovat nopeaa, helppoa ja halpaa syötävää. Moni syö ne ihan sellaisenaan maustepussin sisällön kanssa keitettynä, toiset tuunaavat nuudelia esimerkiksi purkkitonnikalalla. Innokkaimmat pikanuudelifanit ovat jopa innostuneet tekemään niistä itselleen kakkuja juhlapäiviä varten.

Mutta mihin kaikkeen pussinuudelit oikeastaan soveltuvat ruoanlaitossa? Insider-sivusto kysyi asiaa kahdelta ammattikokilta ja yhdeltä reseptinikkailta. He paljastivat parhaat helpot vinkkinsä pikanuudelien hyödyntämiseen.

1. Käytä paneroinnissa

Oletko ikinä tullut ajatelleeksi, että nuudeleilla voi myös paneroida esimerkiksi kanaa tai kasviksia? Murskaa kuivat nuudelit ja käytä niitä leivänmurujen tai korppujauhojen tapaan leivityksessä, vinkkaa kokki SuperChefs’in kokki Darnell Ferguson.  

– Murskaa nuudelit kuivana tehosekoittimessa yhdessä leivänmurujen tai korppujauhojen kanssa ja lisää joukkoon haluamiasi mausteita, Ferguson vinkkaa.

Nuudelit voi murskata myös käsin ja lisätä joukkoon nuudeleiden mukana tulevan maustepussin maustetta.

2. Syö kuivana sellaisenaan tai sekoita popcornien joukkoon

Kyllä! Pikanuudeleita voi toden totta myös napostella kuivina. Murskaa pussin sisältöä hieman ja heitä maustepussin mausteet joukkoon. Nuudeleiden napostelua suosittelee muun muassa ruokakirjoittaja ja reseptinikkari Anna Rider.

– Nuudelit ovat rapsakoita kuin perunalastut, Rider vinkkaa.

3. Käytä luovasti jälkkäreissä

Kokki Darnell Ferguson suosittelee kokeilemaan nuudeleita myös rapsakkana lisukkeena erilaisissa jälkiruoissa. Nuudeleita kuitenkin kypsennetään ensin Fergusonin metodissa.

– Keitän nuudeleita ja lisään joukkoon kanelia ja sokeria, jotta niiden maku imeytyy nuudeleihin. Sitten friteeraan nuudelit, pilkon silpuksi ja ne antavat mukavan rapeuden erilaisissa jälkiruoissa

4. Testaa burgerisämpylöinä

Ehkä muistatkin jo muutama vuosi sitten villinneet ramenburgerit? Niissä hampurilaissämpylä on korvattu nuudeleista muotoilluilla läpysköillä. Keitä ensin nuudelit ja laita sitten ympyrän muotoiseen muottiin.

– Laitan nuudelit muottiin, lisään kananmunan, suolaa, pippuria ja yrttejä ja laitan koko komeuden tekeytymään jääkaappiin.

Muutaman tunnin päästä muotissa olevan nuudelisekoituksen voi paistaa pannulla burgerisämpyläksi.

5. Korvaa tutuissa ruoissa pasta

Kokki Rebekah Ziesmer muistuttaa, että pikanuudeleilla voi korvata esimerkiksi pastan monissa tutuissa ruoissa. Testaa italialaisia klassikkoja nuudeleilla tai kokkaa helppo thaityylinen ruoka lisäämällä keitettyihin nuudeleihin maapähkinävoita, currytahnaa ja kookosmaitoa.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.