Syö enemmän kasviksia huomaamattasi – tällä naurettavan helpolla niksillä onnistut!
Aamiaissmoothieen voi tunkea pinaattia tai lehtikaalia, lounaaksi voi syödä salaattia, mutta kasvisten syöntiä voi lisätä vielä yksinkertaisemmallakin kikalla. Kasvisdippilautanen on jo klassikko illanistujaisissa, mutta sellaisen voi asettaa myös ruokapöytään.
Sen sijaan että kokoaisit salaatin tai paahtaisit kasviksia pannulla, voit yksinkertaisesti pilkkoa mitä vaan kaapistasi löytyviä raakoja vihanneksia ja tarjota ne simppelin dipin kanssa. Dipiksi kelpaa esimerkiksi jokin jääkaapista jo löytyvä kastike, kermaviili tai voit kokeilla myös jutun lopusta löytyviä dippi-reseptejä.
Kasvisdippilautanen toimii, koska se tuntuu tavallaan kuin hauskalta alku- tai välipalalta ja sen saa vielä syödä käsin. Dippilautanen on toimiva ratkaisu myös ruokahävikin vähentämiseen: vihanneslaatikossa pyörivät viimeiset porkkanat ja kurkunpätkät on helppo pilkkoa lautaselle, jolloin ne tulevat taatusti syödyksi.
Jugurttidippi (6 annosta)
5 dl kreikkalaista jugurttia
1 tl raastettua limen kuorta
1 limen mehu
1,5 tl jauhettua kuminaa
0,5 tl suolaa
Sekoita keskenään jugurtti, limen kuori ja mehu, kumina sekä suola kulhossa.
Dipin voi tehdä jopa kaksi päivää etukäteen ja säilyttää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Kermainen avokadodippi (4-6 annosta)
2 kypsää avokadoa
100 g (reilu 2 dl) vuodenjuustoa murustettuna
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivet. Lusikoi avokadojen hedelmäliha yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää vuohenjuusto, sitruunamehu, suola ja pippuri. Soseuta, kunnes seos on sileää ja kermaista.
Dipin jämät voi säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa kolmesta neljään päivää.
Lähde:Kitchn
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa