Vähäkalorinen laihduttajan unelma: Syksyn hittiherkku auttaa myös polttamaan rasvaa!

kukkakaali
Kukkakaali on kuitupitoinen herkku. Shutterstock

Kukkakaali on tämän vuoden hitti. Tämä vihannes on laihduttajan valinta!

Kukkakaali on todellista terveysruokaa, sillä se sisältää paljon hyödyllisiä vitamiineja sekä antioksidantteja, mutta vain vähän energiaa. Yksi annos kukkakaalta sisältää jopa 77 prosenttia päivän C-vitamiinintarpeesta. Se on myös hyvä K-vitamiinin, proteiinin, tiamiinin, magnesiumin, B6-vitamiinin ja kaliumin lähde.

Kukkakaali on oiva herkku myös laihduttajalle, sillä sata grammaa kukkakaalia pitää sisällään vain noin 25 kilokaloria. Kukkakaalista saat myös aineenvaihdunnalle hyödyllistä kuitua. Yksi parhaista tavoista polttaa rasvaa onkin suosia kuitupitoisia ruokia. Kuitupitoisten ruokien popsiminen täyttää vatsaa ja estää nälkää ja mielihaluja, jolloin syöt vähemmän kaloreita päivän aikana.

Kokeile Makuja-sivuston kukkakaalireseptejä!

Kukkakaalista voi loihtia esimerkiksi herkullisen keiton ja se voi korvata myös energiapitoiset perunat muusin aineksena. Olethan jo kokeillut kukkakaalista valmistettua pizzapohjaa?

Tiesitkö? Kurkuman ja kukkakaalin yhdistelmän on osoitettu estävän eturauhassyöpää ja estävän jo olemassa olevan eturauhassyövän kasvua.

Osittainen lähde: Mercola

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja