Kahdeksan superkevyttä ruoka-ainetta – näitä voit syödä lihomatta niin paljon kuin jaksat!

Kurkku
Colourbox

Monet kasvikset ja hedelmät ovat kevyttä ja herkullista naposteltavaa. Näitä herkkuja keventäjäkin voi nautiskella huoletta.

Keventäjänkin tekee toisinaan mieli napostella jotain hyvää. Jääkaappiin kannattaa varata valmiiksi rapsakoita vihanneksia ja mehukkaita hedelmiä, joita voi herkutella hyvällä omatunnolla.

Insider listasi vihanneksia ja hedelmiä, jotka ovat erityisen vähäkalorisia, mutta sitäkin ravinteikkaampia.

Greippi

Puolikas greippi sisältää vain 50 kilokaloria, mutta runsaasti kuitua, joten se auttaa pitämään nälän loitolla. Greipillä uskotaan olevan runsaasti positiivisia terveysvaikutuksia. Greippiä pidetään myös erinomaisena apuna painonpudotukseen, sillä sen sisältämät entsyymit edistävät aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa. Greippi ei kuitenkaan sovi yhteen tiettyjen lääkeaineiden kanssa, joten varmistathan lääkäriltä tai apteekista sopiiko greippi lääkitykseesi.

Kaalit

Valkokaali ja punakaali sopivat täydellisesti kevyempään ruokavalioon. Sata grammaa kaalia sisältää alle  30 kilokaloria. Kuitupitoisena ja vähäkalorisena kasviksena kaali auttaa pitämään painon kurissa. Kaalista saa myös hyödyllisiä hiilihydraatteja, C- ja K-vitamiinia sekä kaliumia. Kaali on maukasta naposteltavaa sellaisenaan, mutta se sopii monipuolisesti myös lämpimiin ruokiin. Keväällä kauppoihin saapuvat varhaiskaalit ovat erityisen maukkaita esimerkiksi salaateissa.

Kurkku

Sata grammaa vesipitoista kurkkua pitää sisällään vain 16 kilokaloria. Kurkku kannattaa syödä kuorineen, sillä suuri osa kuiduista ja ravinteista on kuoressa. Kurkku sisältää muun muassa beetakaroteenia, joka on hyväksi silmille.

Tomaatti

Yhdessä tomaatissa on koosta riippuen noin 20-40 kilokaloria. Se sisältää A-, C- ja B2-vitamiineja, kromia sekä kuituja. Tomaatin punainen väri tulee karoteeneista, jotka auttavat ehkäisemään monia sairauksia.

Selleri

Varsisellerissä on vain 14 kilokaloria sataa grammaa kohti, joten sitä keventäjäkin voi popsia huoletta. Korkeasta vesipitoisuudestaan huolimatta selleri sisältää runsaasti kuituja sekä arvokkaita ravintoaineita kuten kaliumia, folaattia sekä K-vitamiinia. Selleri sopii mainiosti esimerkiksi salaatteihin ja smoothieen. Selleritikkuja voi dippailla myös kevyeen jogurttikastikkeeseen.

Parsakaali

Parsakaali on todellinen ravintopommi, joka auttaa ennaltaehkäisemään esimerkiksi syöpää. Vitamiinipitoinen parsakaali on ravinteikas ja kuitupitoinen vihannes, vaikka se sisältää vain 31 kilokaloria sataa grammaa kohden. Parhaiten parsakaalin hyödyt saa irti, kun sen kypsentää kevyesti höyryttämällä ja jättää siihen sopivasti suutuntumaa.

Melonit

Vesimeloni, hunajameloni ja muut melonit ovat suurimmaksi osaksi vettä, joten ne ovat erittäin vähäkalorista herkkua. Oranssimaltoinen cantaloupemeloni on erityisen terveellinen valinta, sillä se sisältää terveellistä beetakaroteenia sekä niin paljon kaliumia, A- ja C-vitamiinia, että kipollinen hedelmälihaa kattaa päivän tarpeen.

Marjat

Mustikat, puolukat ja mustaherukat ovat laihduttajalle parasta herkkua. Sujauta puuroon tai maustamattomaan jogurttiin kourallinen marjoja, niin saat ravintoosi roppakaupalla vitamiineja, antioksidantteja sekä kuituja. Marjojen sokeripitoisuus on monia hedelmiä pienempi, joten niitä voi popsia huoletta.

Lähteet: Insider, Fineli

***

0:27

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja