Syötkö syksyn terveysherkkua oikein? Näin kehosi saa kaikki hyödyt irti
Kaalit ovat syksyn terveysherkkua, mutta tiesitkö, miten lehtikaalin terveysvaikutuksista saa mahdollisimman paljon irti?
Fox News -sivusto kertoo niksistä, jonka avulla keho pystyy hyödyntämään lehtikaalin lukuisat, terveelliset ainesosat entistä paremmin. Sivuston mukaan lehtikaalia ei nimittäin koskaan kannattaisi syödä sellaisenaan, mikäli terveysherkusta haluaa saada mahdollisimman paljon hyötyjä irti.
Lehtikaalilla on lukuisia terveysvaikutuksia
Lehtikaali on tunnettua terveysherkkua, jossa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa. Se sisältää myös enemmän rautaa kuin naudanliha. Lehtikaali on myös oivallinen K-vitamiinin lähde, ja K-vitamiini on välttämätöntä luiden terveydelle. K-vitamiinin lisäksi lehtikaalissa on paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Tutussa kaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä sekä tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Lehtikaalissa on myös sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia ja se voi auttaa myös madaltamaan kolesterolia.
Lehtikaali kannattaa syödä rasvan kanssa
Vaikka lehtikaalissa on jo itsessään paljon terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, saa niistä enemmän irti, kun lehtikaalia syö hyvien rasvojen kanssa. Lehtikaalin syöminen yhdessä esimerkiksi oliiviöljyn, avokadon tai mantelivoin kanssa helpottaa nimittään rasvaliukoisten karotenoidien imeytymistä kehoon. Jatkossa esimerkiksi lehtikaalisipsien pinnalle kannattaa siis rohkeasti pirskotella oliiviöljyä.
Lähteet: Fox News, Body And Soul
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan