Syötkö syksyn terveysherkkua oikein? Näin kehosi saa kaikki hyödyt irti

Lehtikaali
Lehtikaali on erityisen terveellistä herkkua. Colourbox

Kaalit ovat syksyn terveysherkkua, mutta tiesitkö, miten lehtikaalin terveysvaikutuksista saa mahdollisimman paljon irti?

Fox News -sivusto kertoo niksistä, jonka avulla keho pystyy hyödyntämään lehtikaalin lukuisat, terveelliset ainesosat entistä paremmin. Sivuston mukaan lehtikaalia ei nimittäin koskaan kannattaisi syödä sellaisenaan, mikäli terveysherkusta haluaa saada mahdollisimman paljon hyötyjä irti.

Lehtikaalilla on lukuisia terveysvaikutuksia

Lehtikaali on tunnettua terveysherkkua, jossa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa. Se sisältää myös enemmän rautaa kuin naudanliha. Lehtikaali on myös oivallinen K-vitamiinin lähde, ja K-vitamiini on välttämätöntä luiden terveydelle. K-vitamiinin lisäksi lehtikaalissa on paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Tutussa kaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä sekä tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Lehtikaalissa on myös sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia ja se voi auttaa myös madaltamaan kolesterolia.

Lehtikaali kannattaa syödä rasvan kanssa

Vaikka lehtikaalissa on jo itsessään paljon terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, saa niistä enemmän irti, kun lehtikaalia syö hyvien rasvojen kanssa. Lehtikaalin syöminen yhdessä esimerkiksi oliiviöljyn, avokadon tai mantelivoin kanssa helpottaa nimittään rasvaliukoisten karotenoidien imeytymistä kehoon. Jatkossa esimerkiksi lehtikaalisipsien pinnalle kannattaa siis rohkeasti pirskotella oliiviöljyä.

Lähteet: Fox News, Body And Soul

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja