Syötkö syksyn terveysherkkua oikein? Näin kehosi saa kaikki hyödyt irti

Lehtikaali
Lehtikaali on erityisen terveellistä herkkua. Colourbox

Kaalit ovat syksyn terveysherkkua, mutta tiesitkö, miten lehtikaalin terveysvaikutuksista saa mahdollisimman paljon irti?

Fox News -sivusto kertoo niksistä, jonka avulla keho pystyy hyödyntämään lehtikaalin lukuisat, terveelliset ainesosat entistä paremmin. Sivuston mukaan lehtikaalia ei nimittäin koskaan kannattaisi syödä sellaisenaan, mikäli terveysherkusta haluaa saada mahdollisimman paljon hyötyjä irti.

Lehtikaalilla on lukuisia terveysvaikutuksia

Lehtikaali on tunnettua terveysherkkua, jossa on vain vähän kaloreita, mutta runsaasti kuituja, eikä lainkaan rasvaa. Se sisältää myös enemmän rautaa kuin naudanliha. Lehtikaali on myös oivallinen K-vitamiinin lähde, ja K-vitamiini on välttämätöntä luiden terveydelle. K-vitamiinin lisäksi lehtikaalissa on paljon A-vitamiinia, joka parantaa näköä ja ihon kuntoa. Tutussa kaalissa on myös paljon antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä sekä tulehdusta estäviä ominaisuuksia. Lehtikaalissa on myös sydämen terveydelle hyviä ominaisuuksia ja se voi auttaa myös madaltamaan kolesterolia.

Lehtikaali kannattaa syödä rasvan kanssa

Vaikka lehtikaalissa on jo itsessään paljon terveellisiä vitamiineja ja mineraaleja, saa niistä enemmän irti, kun lehtikaalia syö hyvien rasvojen kanssa. Lehtikaalin syöminen yhdessä esimerkiksi oliiviöljyn, avokadon tai mantelivoin kanssa helpottaa nimittään rasvaliukoisten karotenoidien imeytymistä kehoon. Jatkossa esimerkiksi lehtikaalisipsien pinnalle kannattaa siis rohkeasti pirskotella oliiviöljyä.

Lähteet: Fox News, Body And Soul

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja