10 ruokaa, joita voit syödä mielin määrin lihomatta – ja poltat jopa rasvaa!

popcorn
Vähäsuolaiset ja rasvattomasti valmistetut popcornit ovat yllättävän vähäkalorinen ja terveellinen herkku! Shutterstock

Jos mielesi tekee napostella ilman, että linjasi kärsivät, valitse lautasellesi näitä vähäkalorisia ruokia. 

1. Selleri

Jopa 95 prosenttia selleristä on vettä. Tämä superterveellinen kasvis sisältää runsaasti muun muassa K-vitamiinia. Sadassa grammassa varsielleriä on vain 6 kilokaloria.

2. Munanvalkuainen

Paljon proteiinia ja vain vähän kaloreita - munanvalkuainen on täydellistä dieettiruokaa! Loihdi terveellinen omeletti esimerkiksi valkuaisista ja tomaatista. Yksi munanvalkuainen sisältää vain noin 15 kilokaloria.

3. Kurkku

Myös kurkku on lähestulkoon pelkkää vettä sellerin lailla. Tuoreet kurkut ovat todellista terveysruokaa. Älä kuitenkaan kuori kurkkuja, sillä tummanvihreät kuoret sisältävät suurimman osan kurkun terveyshyödyistä.

4. Kukkakaali

Kukkakaali sisältää vähän energiaa ja runsaasti C- ja K-vitamiineja. Kukkakaali kannattaa nautiskella raakana, jolloin saat siitä eniten ravintoaineita.

5. Tomaatit

Vähäkalorisista tomaateista saat syöpää ehkäisevää lykopeenia, kuitua, foolihappoa, kaliumia ja monia vitamiineja.

6. Parsakaali

Annos parsakaalia sisältää jopa 20 prosenttia päivittäisestä kuidun tarpeestasi! Lisäksi parsakaalit ovat hyviä A-, C-, E- ja K-vitamiinin lähteitä.

7. Popcornit

Popcornit sisältävät lähinnä ilmaa, joten iso kulhollinen poppareita ei pahemmin lihota! Noin 2,5 desilitran annos sisältää vain 31 kilokaloria. Älä valmista poppareita öljyssä tai hukuta niitä suolaan, jos haluat nauttia popparisi terveellisinä.

8. Greippi

Greipit pitävät verensokerisi hallinnassa, sisältävät C-vitamiinia ja auttavat painonhallinnassa.

9. Sokeriherneet

Vain vähän kaloreita, mutta paljon kuitua ja proteiinia! Näitä kesäherkkuja kannattaa popsia.

10. Mansikat ja mustikat

Sokerittomana nautitut marjat ovat täydellistä, terveellistä kesäruokaa! Vitamiinien lisäksi nämä vähäkaloriset herkut tarjoavat kuitua ja auttavat jopa polttamaan rasvaa!

Lähde: Brightside

***

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja