Uutisankkuri Jan Andersson ylistää tätä joulupöydän salaattikastiketta: "Kruunaa aterian"
MTV Uutisten uutisankkuri Jan Andersson paljasti viime joulukuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa oman jouluisen salaattikastikkeensa reseptin.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin viime joulukuussa Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen joulureseptejä. Ensin vuorossa oli Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiranjouluherkku, bataattilaatikko. Sitten MTV Urheilun Mika Saukkonen näytti, miten syntyy paras joulusinappi.
Jan Anderssonin salaattikastike
Kirsin ja Mikan jälkeen salaista joulureseptiarkkuaan raotti MTV Uutisten ankkuri Jan Andersson. Jan kertoi valmistavansa aina joulupöytään raikasta salaattia tasapainottamaan hieman raskaampia ruokia.
– Tämä resepti on meillekin uusi juttu. Meillä on nykyään mehiläisiä, jotka tekevät hunajaa ja hunajasta saa hyvän salaattikastikkeen. Jouluruoka on sen verran raskasta, niin raikas salaatti, johon tulee maukas kastike kruunaa aterian, Jan totesi.
Hunajan lisäksi Janin salaattikastikkeessa on muun muassa kotimaisia puolukoita. Yhden erityisen vinkin ankkuri antaa kastikkeen valmistamiseen:
– Käyttäkää sellaista oliiviöljyä, joka on laadukasta – ei mitään litkua.
KATSO RESEPTI: Jan Anderssonin jouluinen salaattikastike
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti