Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikko vaahtokarkeilla
Julkaistu
Kirsi-Alm Siira paljastaa suosikkijouluherkkunsa reseptin. Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain etelävaltioista lähtöisin oleva ruokalaji, jota nautitaan usein kiitospäivänä kalkkunan kaverina.
Ainekset
- 1 kg bataattia
- ¾ kuppia fariinisokeria
- ¼ kuppia voita/öljyä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ vaniljasokeria
- ½ kuppia pekaanipähkinämurskaa
- 2 kuppia vaahtokarkkia
Valmistusohje
Kirsin bataattilaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatit lohkoiksi. Keitä lohkot pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta ne.
- Lisää sose voideltuun uunivuokaan ja sekoita muut aineet joukkoon.
- Lisää vielä pekaanipähkinämurska päälle ja sen jälkeen vaahtokarkit.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Herkuttele!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut