Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"

0:54Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?KATSO MYÖS VIDEO: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Julkaistu 18.09.2023 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Legendaarisesta peltilihapiirakasta saa helposti tuunattua syksyisen version. 

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis, saavutti vuonna 2015 suuren suosion sosiaalisessa mediassa. Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Syksyinen peltilihapiirakka sienillä

peltilihapiirakka-2-230815_Z720847-Edit copy
Peltilihiksen syksyisessä versiossa täytteestä löytyy myös sieniä.MTV

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää peltilihistä! Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa syksyisen version hittiohjeesta. 

– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.

Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen syksyistä herkkuversiota!

Nappaa ohje: Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

Lue myös: Miksi kauppojen hyllyt ovat vieläkin tyhjinä Myllyn Paras -makaronista?

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Nyt on hyvä lihapiirakka! Lisää yksi raaka-aine jauhelihan kaveriksiLegendaarinen ja helppo jauheliharuoka on mieletön hitti – oletko maistanut?Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?Nyt on legendaarista! Pakastealtaan pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – milloin söit viimeksi tätä hittipiirakkaa?Retroperjantai: Legendaarinen jauhelihaherkku nousi uudestaan hitiksi – maistuisiko peltilihis?
RuokaJauhelihaSienetHellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä