Peltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"

Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa? 0:54 Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
KATSO MYÖS VIDEO: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?

Legendaarisesta peltilihapiirakasta saa helposti tuunattua syksyisen version. 

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis, saavutti vuonna 2015 suuren suosion sosiaalisessa mediassa. Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Syksyinen peltilihapiirakka sienillä

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää peltilihistä! Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa syksyisen version hittiohjeesta. 

– Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä. Sienikaudella joukkoon kannattaa laittaa myös kauden sieniä, Kati vinkkaa.

Katin ohjeessa käytetään kantarelleja, mutta peltilihiksen täytteeksi käyvät mainiosti myös muut metsäsienet. Testaa peltilihiksen syksyistä herkkuversiota!

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.