Nyt on legendaarista! Pakastealtaan pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – milloin söit viimeksi tätä hittipiirakkaa?

Peltilihapiirakka
Peltilihapiirakka on koko perheen suosikki. MTV

Peltilihapiirakka, peltilihis, levylihapiirakka...rakkaalla retroherkulla on monta nimeä! Milloin sinä söit viimeksi tätä kotoisaa jauhelihaherkkua?

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa.

Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti tuolloin aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.

KATSO RESEPTI:
Peltilihapiirakka

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen. 

Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.

***

Testaa myös Kari Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko:

8:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja