Vapise peltilihis! Yksinkertaisesta reseptistä uusi somehitti – kuin nakkipiilot, mutta parempaa

Makkarakäärö
Makkarakääröt eli sausage rollsit nousivat somehitiksi rapakon takana. MTV

Retroherkku peltilihapiirakka nousi Suomessa taannoin melkoiseksi hitiksi sosiaalisessa mediassa. Nyt Yhdysvalloissa on puhjennut vastaavanlainen reseptibuumi, mutta kyse ei kuitenkaan ole lihapiirakasta.

Sanomalehti New York Timesin julkaisema resepti klassisesta brittiläisestä makkarakääröstä on saavuttanut huiman suosion Yhdysvalloissa. Sausage rollsien eli makkarakääröjen yhtäkkistä suosiota rapakon takana ihmeteltiin sittemmin myös brittimedioissa: Eivätkö jenkit todella ole aiemmin kuulleet makkarakääröistä?

Kuin nakkipiilot – mutta parempaa!

MTV:n Makuja.fi -ruokasivustolla Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen vertaa supersuosittuja makkarakääröjä monelle suomalaisille tuttuihin nakkipiiloihin.

– Ruoka on hyvin lähellä lihapiirakkaa, mutta siihen ei tule riisiä. Voitaikinan sisään rullattavaan täytteeseen voit laittaa melkeinpä mitä vain. Voit käyttää myös kaupan raakamakkaraa, kunhan puristat täytteen ensin kuoresta ulos. Lopputulos on lähellä suomalaista (järkyttävää) nakkipiiloa/nakkikätköä/nakkipiirakkaa, joka palauttaa monelle lapsuusmuistot mieleen, Kinnunen kuvailee.

Makkarakääröt syntyvät nopeasti kaupan voitaikinasta

Kinnunen lupaa, että makkarakääröjen resepti on kuitenkin perinteisiä nakkipiiloja maukkaampi. New York Timesin ohjeella kääröihin saa aikaiseksi mausteisen ja yrttisen makumaailman.

– Ja mikä parasta, kaupan voitaikinaa käytettäessä herkku on aloituksesta tunnin päästä valmiina syötäväksi. Itse tekemiseen meni näin ensikertalaisena puoli tuntia, ja kun se paistuu uunissa 20-25 minuuttia, voidaan puhua kunnon hätävierasvarasta tai napakympistä omaan mässäilyyn kaloreita laskematta. Tai vaikka pikkujouluihin! Tai vaikka joulupöytään!

Katso makkarakääröjen resepti Sivumaku-blogista.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja