Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kundit sai turpaan chefiltä" – Huippukokki Helena Puolakka paljastaa, millaista meininki ravintolan kulisseissa voi olla

15:57Helena Puolakka – monessa liemessä keitetty huippukokki
Julkaistu 31.07.2019 20:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Savoy-ravintolan uusi keittiöpäällikkö, maailmalla mainetta niittänyt Helena Puolakka kertoi Huomenta Suomessa ravintola-alan hurjista puolista.  

Huippukokki Helena Puolakka palasi Suomeen yli parinkymmenen vuoden ulkomailla vietetyn työvuoden jälkeen. Puolakka työskentelee nyt legendaarisen helsinkiläisravintola Savoyn keittiöpäällikkönä.

Lue myös: Kari Aihinen jättää legendaarisen Savoyn – ravintolan johtoon todellinen yllätysnimi: "Voin luvata, että muutoksia tulee"

Helena Puolakka vuonna 2015.MTV

– Eihän nyt Savoylle voi sanoa ei. Olen suomalainen kokki pohjimmiltani ja tämä on ihan mielettömän hieno asia ja kunnia. Olen savoyn chef patron, kuten maailmalla sanotaan. Olen chef ja paikan pomo, johdan kokonaisvaltaisesti ravintolaa, Puolakka kertoi Huomenta Suomessa.

Helena Puolakka on toiminut keittiömestarina muun muassa Pierre Koffmanin La Tante Claire-ravintolassa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla paikoilla on kolme Michelin-tähteä. Puolakka on saanut oppinsa Lontoossa muun muassa keittiömestari Gordon Ramsaylta. 

Voisi kuvitella että työskentely naisravintolapäällikkönä ei aina ole ollut helppoa miesvaltaisella alalla. Ravintoloiden keittiöissä viljellään tunnetusti roisia huumoria, joka ei sovi kaikille. Puolakka ei kuitenkaan ole koskaan nähnyt asiaa ongelmana. 

– Minulla on kaksi isobroidia. Olen pärjännyt aika hyvin sillä mentaliteetilla, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. En ehkä koskaan ole kokenut, että naiseus olisi ongelma – tai ehkä työskennellessäni Pariisissa, kun kun olin keittiön ainut nainen ja pojat yritti opettaa tavoille, Puolakka muistelee. 

Väkivalta oli ennen arkipäivää ravintoloiden  keittiössä

Keittiömestari uskookin, että menestyminen on pääosin itsestä ja asenteesta kiinni. Puolakka myöntää  itse olleensa joskus keittiössä melkoinen rääväsuu.

– Kyllä mä olin ihan hirveä, kun mä olin nuorempi. Huusin ja olin aika tiukka. 

Fyysiseen väkivaltaan Puolakka ei kuitenkaan koskaan sortunut. Sitäkin hän sai kuitenkin nähdä ulkomailla työskennellessään. 

– Kundit sai turpaan chefiltä. On sitä menoa jonkun verran vielä maailman keittiöissä. On se kulttuuri kuitenkin muuttunut hurjasti viimeisen 5–10 vuoden aikana. 

Syy väkivaltaisuuteen saattoi Puolakan mukaan liittyä esimerkiksi siihen, että joku keittiössä oli kypsentänyt kalan liian aikaisin tai tehnyt lisukkeet väärään aikaan – siis mokannut elintärkeän yhteispelin ja rytmin. Puolakka kertoi aiemmin Helsingin Sanomille nähneensä, kuinka keittiömestari raahaa työvuoronsa jälkeen ensiapuun pahoinpitelemänsä työntekijän. 

Lisää aiheesta:

"Itkin joka vuoron jälkeen" – ravintola-alan työntekijät avautuvat nyt järkyttävistä kokemuksistaanHelena Puolakka teki 18-tuntisia työpäiviä matkalla yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi keittiömestariksi – oppi ratkaisevan asian Gordon Ramsayn alaisuudessaMasterChef-tuomari Helena Puolakka muistelee aikaa, kun hän työskenteli Gordon Ramsayn alaisuudessa: "Fyysistä väkivaltaa löytyi hänen keittiöstään"Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RuokaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta