Uudenlainen hodari Suomeen – Burgerimies-Ossi iskee nyt omalla ruokakojullaan

Ossi Lahtinen hodarit Pups
Burgerimiehet-ohjelmasta tuttu Ossi Lahtinen satsaa nyt astetta parempiin hodareihin. Pups

Burgerimiehet-ohjelmasta tuttu kaksikko uskoo hodareiden oleva seuraava hampurilainen. 

Burgerimiehet-ohjelmassa kokki Akseli Herlevin aisaparina hääräävä Ossi Lahtinen on toteuttanut oman ravintolaunelmansa. Lahtinen on luonut erityislaatuisiin hodareihin keskittyvän katuruokakonseptin. 

"Olemme ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa"

Pups Hot Dogs and Fries -ruokakärry rullasi heinäkuun alussa ensiesittelyyn Tuska-festivaaleille, jossa se nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Kesällä hodarikoju nähdään myös muilla festivaaleilla ja tulevaisuudessa tavoitteena on löytää myös pysyvä ravintolatila Helsingistä.

Lahtisen tavoitteena on ollut luoda kansainvälisen luokan hot dog -ravintola.

– Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu, Lahtinen sanoo ravintolan tiedotteessa.

Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut Akseli Herlevi, joka on myös Ossin yhtiökumppani ravintolakonseptissa.

Päältä avautuvat sämpylät uutta Suomessa

Hodarikonseptin erikoisuutena nähdään uudenlaiset sämpylät. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. 

Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. 

– Yleisesti tunnetut sivusta leikatut sämpylät yleistyivät 50-luvulla, kun sämpylöitä ryhdyttiin leipomaan koneellisesti. Sivuleikkaus oli helpompi ja edullisempi tehdä liukuhihnalla aivan kuten hampurilaissämpylöillekin, taustoittaa Lahtinen.

Onko Suomi jo valmis "hodareiden premiumisaatioon"?

Akseli Herlevin mukaan päältä leikattava sämpylä sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi, 

– Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille.

Premiumhodareilla on aiemminkin yritetty hurmata herkuttelijoita Helsingissä. Henri Alén avasi tiimeinen vuonna 2014 Hodari & Hummeri -ravintolan, joka keskittyi nimenomaan laatuhodareihin. Ravintolatoiminta laajeni Kampin ostoskeskukseen vuonna 2015, mutta luksushodariravintolan pyöritys ei lopulta ollut kannattavaa. Hodari & Hummeri sulki ovensa vuonna 2016. 

Katso myös video: Nakkisämpylöitä valmistavan robotin mokasta viraalihitti

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!