Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uudenlainen hodari Suomeen – Burgerimies-Ossi iskee nyt omalla ruokakojullaan

Burgerimiehet-ohjelmasta tuttu Ossi Lahtinen satsaa nyt astetta parempiin hodareihin.
Burgerimiehet-ohjelmasta tuttu Ossi Lahtinen satsaa nyt astetta parempiin hodareihin. Pups
Julkaistu 07.07.2023 10:22

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Burgerimiehet-ohjelmasta tuttu kaksikko uskoo hodareiden oleva seuraava hampurilainen. 

Burgerimiehet-ohjelmassa kokki Akseli Herlevin aisaparina hääräävä Ossi Lahtinen on toteuttanut oman ravintolaunelmansa. Lahtinen on luonut erityislaatuisiin hodareihin keskittyvän katuruokakonseptin. 

Lue myös: Tässä on Suomen paras hampurilaisravintola 2023

"Olemme ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa"

Pups Akseli Herlevi Ossi LahtinenOssi Lahtisen yhtiökumppanina on Akseli Herlevi.Pups

Pups Hot Dogs and Fries -ruokakärry rullasi heinäkuun alussa ensiesittelyyn Tuska-festivaaleille, jossa se nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Kesällä hodarikoju nähdään myös muilla festivaaleilla ja tulevaisuudessa tavoitteena on löytää myös pysyvä ravintolatila Helsingistä.

Lahtisen tavoitteena on ollut luoda kansainvälisen luokan hot dog -ravintola.

– Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu, Lahtinen sanoo ravintolan tiedotteessa.

Hodarien reseptiikassa Lahtista on auttanut Akseli Herlevi, joka on myös Ossin yhtiökumppani ravintolakonseptissa.

Päältä avautuvat sämpylät uutta Suomessa

Pups hodari

Hodarikonseptin erikoisuutena nähdään uudenlaiset sämpylät. Hodarit on rakennettu päältä avautuviin sämpylöihin, mikä mahdollistaa täytteiden pysymisen sämpylän sisällä. 

Päältä leikattavat hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle ja Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin, eli Bostonin alueelle ja siellä suosittuihin lobster roll -hummerihodareihin. 

– Yleisesti tunnetut sivusta leikatut sämpylät yleistyivät 50-luvulla, kun sämpylöitä ryhdyttiin leipomaan koneellisesti. Sivuleikkaus oli helpompi ja edullisempi tehdä liukuhihnalla aivan kuten hampurilaissämpylöillekin, taustoittaa Lahtinen.

Lue myös: Jo miljoonat ihmiset nähneet nakkisämpylärobotin epäonnistumisen – "Se näytti olevan niin äärettömän ylpeä työstään"

Onko Suomi jo valmis "hodareiden premiumisaatioon"?

Akseli Herlevin mukaan päältä leikattava sämpylä sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi, 

– Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille.

Premiumhodareilla on aiemminkin yritetty hurmata herkuttelijoita Helsingissä. Henri Alén avasi tiimeinen vuonna 2014 Hodari & Hummeri -ravintolan, joka keskittyi nimenomaan laatuhodareihin. Ravintolatoiminta laajeni Kampin ostoskeskukseen vuonna 2015, mutta luksushodariravintolan pyöritys ei lopulta ollut kannattavaa. Hodari & Hummeri sulki ovensa vuonna 2016. 

Lue myös: Oletko maistanut? Burgeriguru Antti nimeää tämän hetken hittihampurilaisen Suomessa: "Myydään todella monessa paikassa"

Katso myös video: Nakkisämpylöitä valmistavan robotin mokasta viraalihitti

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Kanaravintolan suosio räjähti muutaman sekunnin ansiosta – näin ravintoloista tulee ilmiöitäYksi pikaruoka on nyt kaikkien huulilla Suomessa: "Vallankumous"Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Johanna ja Juho avasivat ravintolan, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty – tuotteet vietiin heti käsistä sulkutilasta huolimattaAkseli otti riskin ja käytti viimeiset 150 euroa julisteisiin – neljä vuotta myöhemmin hänen menestysravintolassaan on paistettu jo miljoona burgeriaHuippukokki avaa Helsinkiin odotetun uutuusravintolan: "Haarukoita ja veitsiä ravintolaan ei tule"
PikaruokaRavintolatRuokaAkseli HerleviMakuja
Pups-katuruokakonseptissa pilotoidaan uudenlaista hodarisämpylää Suomessa.Pups
Kaartin Hodari & Hummeri -ravintola tarjoili premiumhodareita jo vuonna 2014.MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

Pikaruoka
  • 7.8.06:32
    Syöpä

    Keuhkosyövän riski voi kasvaa, jos syöt näitä ruokia

  • 7.7.09:45
    Ravintolat

    Uutta tietoa Tanskan KFC-kohusta: Kelvotonta kanaa konkurssikypsässä ketjussa

  • 2.7.17:29
    Ravintolat

    Mäkkärin kanattomat nugetit testissä: "Mausta huomaa..."

  • 1.7.09:17
    Ruoka

    Hesburger lopettaa lastenaterian myynnin

  • 26.6.12:33
    Ravintolat

    Kaikki KFC-ravintolat kiinni Tanskassa – vuodetut viestit paljastavat järkyttävää tietoa