Jo miljoonat ihmiset nähneet nakkisämpylärobotin epäonnistumisen – "Se näytti olevan niin äärettömän ylpeä työstään"

Puolalaisen hodarirobotin ketjureaktion lailla pieleen mennyt yritys valmistaa pojan hot dog on viihdyttänyt TikTokissa jo lähes 17 miljoonaa silmäparia.

Puolalainen robotiikasta intoutunut Michał Wąsala oli matkustanut Varsovaan varta vasten kuvaamaan ruokakauppaketjun uutta vetonaulaa, hodareita eli nakkisämpylöitä tilauksesta valmistavaa robottia.

– Halusin kuvata tilanteen myöhempää muistelua varten. Olin odottanut herkullista hodaria, mutta robotilla olikin muita suunnitelmia, Michal kertoo.

Vaikka automatiikka ja robotin taidot ovat sentilleen oikein asennettuja, voi näemmä möhläyksiäkin sattua. Hiukan vinoon työtasolle robotin asettama nakki käynnisti epäonnisen tapahtumaketjun Michalin kuvatessa prosessin edistymistä kohti vääjäämätöntä nakkisämplyäfiaskoa.

– Videolla näkyy minun ja tyttöystäväni reaktio tilanteessa. Se oli hulvatonta! Michal kertoo.

Yllä olevalta videolta näet robotin epäonnistuneen yrityksen!

Nakkia paperikäärössä

Robotilla oli edessään hyvin yksinkertaiselta kuulostava tehtävä. Sen kuului täyttää sämpylä perinteisillä höysteillä ja sen jälkeen siirtää grillissä tirissyt nakkimakkara sämpylän sisään, sujauttaa hodari käärepaperiin ja sen jälkeen siirtää koko komeus luukusta asiakkaalle nautittavaksi.

Tasolle siirretyn nakkimakkaran millin tai pari vinossa ollut olemus kuitenkin luiskahtaa sivuun tarkan robotin yrittäessä ujuttaa pakolla sitä sämpylän sisään. Robotin algoritmit eivät osaa ottaa mokaa huomioon, vaan jatkaa hodarin valmistusta ilman sämpylää. Lopulta Michaelille tarjoillaan paperikäärössä pelkkää nakkia.

– Vahingon jälkeen kutsuimme kaupan työntekijän, joka auttoi meitä tilaamaan oikealla tavalla valmistetun nakkisämpylän.

Vertailun vuoksi, alla video siitä, kun robotti onnistuu hodarin teossa. Juttu jatkuu videon alla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Internet riemastui

Michal julkaisi robotin epäonnisen suorituksen TikTokissa ja siitä riemastunut internet käytännössä repesi liitoksistaan. Videon on nähnyt jo 16,6 miljoonaa ihmistä ja lisäksi se on julkaistu muun muassa Redditissä. Video on kerännyt lukuisia hulvattomia kommentteja sen nähneiltä.

– Olkaa helliä, tämän täytyi olla sen ensimmäinen päivä, kommentoi eräs.

– Kaikki naiset, jotka katsovat tätä… Uskon, että voimme samaistua tähän, kommentoi toinen.

– Se näytti olevan niin äärettömän ylpeä työstään, kommentoi kolmas.

Robotti nimeltään Robbie

Robottia kutsutaan syystä tai toisesta Robbieksi. Se esiteltiin asiakkaille Puolan suurimman ruokakauppaketjun, Zabka Polskan toimesta aiemmin tänä vuonna. Se on kehitelty yhteistyössä robotiikkaan keskittyvän yrityksen VeloxAlphan kanssa. Kauppaketjun omistajat ovat kutsuneet Robbieta ensimmäiseksi laatuaan olevaksi markettirobotiksi.

– Olen kiinnostunut automatiikasta ja roboteista, joten olin todella innoissani päästessäni testaamaan Zabkan robottia, joka valmistaa nakkisämpylät ihan itse, Michal kertoo.

Normaalisti, Robbien toimiessa ilman ongelmia, sillä kestää noin 40 sekuntia valmistaa asiakkaalle hot dog. Moni on huomauttanut, että 40 sekuntia on huomattavasti pidempi aika kuin ihmisellä kestäisi valmistaa nakkisämpylä. Kauppaketjun tarkoitus on Robbien kanssa kuitenkin pystyä tarjoamaan käyttäjäystävällistä nakkisämpyläpalveluja kaikille asiakkaille vuorokauden ympäri.

Automatiikka ja robotiikka kiinnostaa erityisesti Yhdysvalloissa pikaruokaketjuja, kertoo Futurism. Onkin mahdollista, että tulevaisuudessa robotit paistavat burgerpihvit, uppopaistavat kanankoivet ja rullaavat tortillat ihmisten sijaan. Tosin, jos Robbien esimerkkiä on uskominen, ovat robotitkin erehtyväisiä, eivätkä ne ihan vielä ole korvaamassa ihmistyövoimaa pikaruokaravintoloiden keittiöissä.

– Ironista tässä on se, että halusin nähdä hodarirobotin toimivan käytännössä ja se näyttikin minulle, kuinka se voi mokata, Michal kertoo.

Lähteet: Kameraone, Reddit, TikTok ja Futurism

Lue myös:

    Uusimmat