Uskomattoman helppo niksi – näin kahvi ei läiky kupista liikkeessäkään

Näin kahvi ei läiky kupista

Tutkijat ovat selvittäneet parhaimman tavan pidellä kahvikuppia. Niin kahvi ei läiky esimerkiksi kävellessä tai matkustaessa.

Kahvin läikkymiseen keskittyneessä eteläkorealaisessa tutkimuksessa selvitettiin erilaisilla kokeilla, mikä on paras tapa pidellä kahvikuppia niin, ettei sisältö läiky ulos.

Tutkimustulosten mukaan paras vaihtoehto ei olekaan perinteinen kahvasta tai kupin alta piteleminen, vaan pihtimäinen ote kupin yläreunasta.

Kahvasta piteleminen saa kahvin läikkymään

Tutkijoiden mukaan kupin piteleminen kahvasta lisää helposti kahvin liikettä kupissa. Liika kahvin tasainen heiluminen saa kahvin läikkymään yli.

Mukin yläreunasta kiinnipitäminen tasoittaa kahvin liikettä pienentäen läikkymisen riskiä. Toisaalta kahvista nouseva kuuma höyry ei välttämättä ole kädelle kovin mukavaa.

Toinen vaihtoehto estää läikkymistä on tutkijoiden mukaan kävellä takaperin. Tosin se ei ole käytännön kannalta paras mahdollinen tapa.

Tutkija Jiwon Hanin mukaan takaperin kävelemällä pystymme kontrolloimaan paremmin läikkymistä aiheuttavaa kädenliikettä.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka kahvikuppia kannattaa pidellä niin, ettei kahvi läiky.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja