Mainos
Mainos

Ällistyttävää – tiedätkö, mitä tapahtuu, kun limutölkkiä napauttaa? Toimii oikeasti!

Olet ehkä joskus nähnyt jonkun napauttavan sormella virvoitusjuomatölkin kantta ennen tölkin avaamista ja miettinyt, mistä on kyse. Nyt tämän erikoisen niksin toimivuus on testattu.

Internetissä kiertäneen niksin mukaan virvoitusjuomatölkin naputtaminen ennen avaamista estää juoman kuohumisen tölkistä. Ravistettu tölkkikään ei napauttamisen jälkeen niksin mukaan kuohu.

Internetsivusto UniLad päätti testata, onko kyseessä pelkkä urbaani legenda vai toimiiko napauttamisniksi todella. Videolla kaksi tyttöä ravistelee kokistölkkejä ennen niiden avaamista. Toinen tytöistä tekee napauttamisniksin ja tulokset ovat ällistyttävät:

Miten niksi sitten toimii? Ennen tölkin avaamista mikroskooppiset kaasukuplat kiinnittyvät sen seinämiin. Kun tölkki avataan, kuplien koko laajenee ja ne irtoavat tölkistä samalla nousten tölkin pintaan. Jos tölkkiä napauttaa ennen sen avaamista, osa kuplista saattaa irrota seinämistä jo tässä vaiheessa ja nousta nesteen pintaan. Tällöin juoma ei avatessa kuohu yhtä paljon yli.

Lähde: Unilad, Cosmopolitan

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja