Eikö vatsasi kestä kahvia? Ei hätää, sillä jo pelkkä kahvipaketin näkeminen voi saada sinut hereille

2:26 Latte Art -niksit kotikeittiöön
Videolla opastetaan kauniin kahvin saloihin.

Tuoreen tutkimuksen mukaan pelkällä kahvikupin ajattelemisella tai kahvinkeittiminen näkemisellä voi olla piristävä vaikutus. 

Tuore tutkimus paljastaa hyviä uutisia kaikille niille, jotka ovat huolissaan omasta kahvin juomisestaan. Tutkimuksen mukaan jo pelkkä kahvin tai kahviin liittyvien esineiden havaitseminen voi saada ajatuksesi juoksemaan ja koneesi niin sanotusti käyntiin.

Tutkimukseen kuului neljä erilaista osaa, siihen osallistui satoja ihmisiä niin länsimäisistä kuin itäisistä kulttuureista. Tulokset julkaistiin Consciousness and Cognition -julkaisussa.

Kahvin ajatteleminen lisäsi tarkkuutta 

Tutkimuksissa osallistujille annettiin ratkaistavaksi tehtäviä sen jälkeen, kun heille oli ensin näytetty kahvia tai teetä koskevia vihjeitä.

Toronton yliopiston tutkijoiden mukaan kahvia koskeville vihjeille altistuneet henkilöt ajattelivat konkreettisemmin ja täsmällisin termein. Lisäksi he hahmottivat ajan lyheympänä. 

Kahvin ajattelemisella ei kuitenkaan ollut yhtä suurta merkitystä niille henkilöille, jotka olivat kasvaneet teetä korostavassa itäisessä kulttuurissa.

– Meillä on mielikuva prototyyppisestä johtajasta, joka kiirehtii palaveriin triplaespresso kädessään. Kofeiinin ja virittäytymisen välillä on kulttuurissamme yhteys, jollaista ei ole missään muualla, tutkija Sam Maglio kommentoi. 

Tutkijan mukaan tutkimuksessa kävi hyvin ilmi, kuinka suuri merkitys hienovaraisilla vihjeillä voi olla päätöksenteolle. Tuloksia voitaisiin miehen mukana hyödyntää esimerkiksi elintarvikkeiden ja juomien markkinoinnissa. 

Lähde: NyPost

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja