Keitätkö sinä ison määrän kahvia kerralla ja jätät seisomaan pannuun? Kahviekspertit kertovat, mitä juomalle käy, jos sitä seisottaa pannussa liian kauan.
Videolla: Miten punainen kuppi vaikuttaa kahvin makuun?
MTV Uutisten Makuja -ruokasivuilla kerrottiin viime keväänä, miten kahville käy, jos sitä ottaa keittimestä kesken valumisen. Pauligin baristat paljastivat, että "välikahvit" eivät varsinaisesti ole eduksi juomalle.
– Keittämisen alussa välistä otettu kuppi on todella vahvaa ja liian hapokasta, keskivaiheilla otettu kupillinen on korostuneen hapokas, hieman makea ja vahva. Lopussa otettu kupillinen on karvasta, kitkerää ja laihaa.
Lisäksi Pauligilta muistutettiin, mitä kahville pitäisi aina tehdä, ennen kuin sitä kaataa pannusta.
Kuinka kauan kahvi voi seistä pannussa?
Mutta entä jos kahvin kanssa ei olekaan kiire? Mitä tapahtuu jos kahvin jättää keitinlevylle seisomaan pidemmäksi aikaa? Kahviasiantuntijoiden mukaan seisottaminen ei kannata, jos haluat nauttia kahvisi mahdollisimman hyvänmakuisena.