Uskomaton kikka: Näin valitset juuri sopivan kypsän avokadon kaupassa!

avocado
Shutterstock

Avokado on ihanan makuinen, mutta oikukas hedelmä. Avokadosta ei koskaan tiedä päältä päin, onko sen sisällys liian kypsä, sopiva vai raaka.

Pieni, ovela konsti kuitenkin paljastaa armottomasti avokadon kypsyysasteen.

Valitse ensin kaupasta sopivan kokoinen ja hieman pehmeän tuntuinen avokado. Kova avokado on luultavimmin vielä liian raaka. Avokadon toisessa päässä on pieni ”nyppylä”, jonka saa napattua sormilla irti. Nappaa tuo ”nyppylä” irti avokadosta. 

Nyppylän alta paljastuva väri kertoo, onko avokado sopivan kypsä vai ylikypsä. Jos nyppylän alta paljastuu kaunis, kellertävä, vaalea väri, avokado on juuri täydellinen syötäväksi. Tumma väri sen sijaan paljastaa, että avokado on päässyt kypsymään liikaa.

Vinkki: Jos syöt vain puolikkaan avokadon, ja haluat säilyttää toisen puolikkaan, jätä avokadon kivi paikoilleen säilytettävään avokadon puolikkaaseen. Laita puolikas kiven kanssa jääkaappiin odottamaan syömistä. Näin avokadon hedelmäliha ei muutu salamannopeasti ruskeaksi!

Lähde: Allt Om Mat


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja