Uskomaton kikka: Näin valitset juuri sopivan kypsän avokadon kaupassa!
Avokado on ihanan makuinen, mutta oikukas hedelmä. Avokadosta ei koskaan tiedä päältä päin, onko sen sisällys liian kypsä, sopiva vai raaka.
Pieni, ovela konsti kuitenkin paljastaa armottomasti avokadon kypsyysasteen.
Valitse ensin kaupasta sopivan kokoinen ja hieman pehmeän tuntuinen avokado. Kova avokado on luultavimmin vielä liian raaka. Avokadon toisessa päässä on pieni ”nyppylä”, jonka saa napattua sormilla irti. Nappaa tuo ”nyppylä” irti avokadosta.
Nyppylän alta paljastuva väri kertoo, onko avokado sopivan kypsä vai ylikypsä. Jos nyppylän alta paljastuu kaunis, kellertävä, vaalea väri, avokado on juuri täydellinen syötäväksi. Tumma väri sen sijaan paljastaa, että avokado on päässyt kypsymään liikaa.
Vinkki: Jos syöt vain puolikkaan avokadon, ja haluat säilyttää toisen puolikkaan, jätä avokadon kivi paikoilleen säilytettävään avokadon puolikkaaseen. Laita puolikas kiven kanssa jääkaappiin odottamaan syömistä. Näin avokadon hedelmäliha ei muutu salamannopeasti ruskeaksi!
Lähde: Allt Om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut