Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeys ei ole ainoa tuntomerkki – 3 asiaa, jotka paljastavat kypsän avokadon

Shutterstock
Julkaistu 19.07.2016 21:15

MTV LIFESTYLE

Onko mitään parempaa kuin samettisen pehmeä avokado osana salaattia tai vaikkapa leivänpäällisenä? Ja onko mitään rasittavampaa kuin huomata avokadoa halkaistessaan hedelmän olevan sisältä kivikova tai jo ruskeaksi mössöksi muuttunut?

Näiden vinkkien avulla valitset kaupassa juuri sopivan kypsän avokadon!

1. Väri

Avokado, kuten monet muutkin hedelmät, tummuu kypsyessään. Mitä tummempi väri, sitä kypsempi tapaus. Ota kuitenkin huomioon, että avokadoja on erilaisia: Hass-avokadot muuttuvat kypsinä tummanruskeiksi, lähes mustiksi. Sen sijaan muut lajikkeet ovat kypsinä tummanvihreitä.

2. Kanta

Yksi tapa testata avokadon kypsyys on kokeilla irrottaa avokadon niin sanottu napa eli kanta. Jos se irtoaa nätisti, on hedelmä riittävän kypsä. Sitkeässä istuva kanta sen sijaan kielii siitä, ettei avokado ole vielä syöntikypsä. Avokadon kypsyessä kanta putoaa yleensä itsestään pois.

3. Rakenne

Kolmas tapa tunnistaa kypsyys on puristaa avokadoa kevyesti kämmenen välissä. Jos hedelmä on kypsä, se antaa hieman periksi. Ylikypsä on täysin pehmeä ja kivikova luonnollisesti raaka. 

Lähde: mydomane.com

Lisää aiheesta:

Kaupan syöntikypsä avokado voi olla raaka – toimi näin, jos ostamasi hedelmä on "viallinen"Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi! Tiedätkö, kannattaako tummunut avokado syödä vai jättää syömättä?Ostitko vahingossa raa'an avokadon? Ei hätää, näin kypsytät sen minuuteissa!Älä koskaan tee näin avokadolle – 5 yleistä virhettä pilaavat hedelmänTunnista, onko hedelmä kypsä! Katso helpot niksit
AvokadoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Avokado
  • 25.08.201906:37
    Meksiko

    Tervettä elämää symboloivalla avokadolla pimeä puoli – taustalla kiristystä, sieppauksia ja joukkomurhia: "Magneetti rikollisille, jotka etsivät suuria tuloja"

  • 31.03.201809:28
    Hedelmät

    Ostitko vahingossa raa'an avokadon? Ei hätää, näin kypsytät sen minuuteissa!

  • 04.03.201808:04
    Hedelmät

    Pitää kylläisenä ja alentaa kolesterolia – päivittäisellä avokadon syömisellä lukuisia terveyshyötyjä

  • 21.10.201709:30
    Rasva

    Hitti vai huti? Nyt kauppoihin saapuu kevytavokado

  • 30.05.201720:02
    Makuja

    Onko uusavuttomuudella enää mitään rajaa? Myynnissä jopa pakastettuja avokadoviipaleita