Pehmeys ei ole ainoa tuntomerkki – 3 asiaa, jotka paljastavat kypsän avokadon

avokado (1)
Shutterstock

Onko mitään parempaa kuin samettisen pehmeä avokado osana salaattia tai vaikkapa leivänpäällisenä? Ja onko mitään rasittavampaa kuin huomata avokadoa halkaistessaan hedelmän olevan sisältä kivikova tai jo ruskeaksi mössöksi muuttunut?

Näiden vinkkien avulla valitset kaupassa juuri sopivan kypsän avokadon!

1. Väri

Avokado, kuten monet muutkin hedelmät, tummuu kypsyessään. Mitä tummempi väri, sitä kypsempi tapaus. Ota kuitenkin huomioon, että avokadoja on erilaisia: Hass-avokadot muuttuvat kypsinä tummanruskeiksi, lähes mustiksi. Sen sijaan muut lajikkeet ovat kypsinä tummanvihreitä.

2. Kanta

Yksi tapa testata avokadon kypsyys on kokeilla irrottaa avokadon niin sanottu napa eli kanta. Jos se irtoaa nätisti, on hedelmä riittävän kypsä. Sitkeässä istuva kanta sen sijaan kielii siitä, ettei avokado ole vielä syöntikypsä. Avokadon kypsyessä kanta putoaa yleensä itsestään pois.

3. Rakenne

Kolmas tapa tunnistaa kypsyys on puristaa avokadoa kevyesti kämmenen välissä. Jos hedelmä on kypsä, se antaa hieman periksi. Ylikypsä on täysin pehmeä ja kivikova luonnollisesti raaka. 

Lähde: mydomane.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja