Usko tai älä: Tässäkin herkullisessa lajissa kilpaillaan – katso kolminkertaisen maailmanmestarin suoritus

ostereiden avaamisen mm
MTV

Tiesitkö, että myös ostereiden avaamisesta järjestetään mestaruuskilpailuja? Pääsimme seuraamaan Viroon osterinavaamisen mestaruuskilpailuja ja tältä siellä näytti! 

Ostereiden avaamisen Viron mestaruuskilpailuihin osallistunut Anti Lepik on ollut ostereiden kanssa tekemisissä jo 15 vuoden ajan. Vuonna 1998 Suomen Gastromessuilla vieraillut mies innostui ostereista päästyään seuraamaan messuilla järjestettyjä ostereiden avaamiskilpailuja, ja jo seuraavana vuonna mies oli itse mukana kilpailemassa kyseisessä lajissa.

Ensimmäisinä vuosina miehen sijoituksen olivat kahdeksannen ja kuudennen sijan luokkaan ja mies kertookin ajatelleensa, ettei hän voisi ikinä päästä kolmen parhaan joukkoon.

Toisin kuitenkin kävi, sillä sijoitukset alkoivat pikkuhiljaa parantua ja ensimmäinen kultamitalinsa mies sai vuonna 2007. Samana vuonna mies osallistui ensimmäistä kertaa myös maailmanmestaruuskisoihin. Nyt Lepikillä on halussaan jo kolme maailmanmestaruutta.

Tänä vuonna Viron mestaruuskisoihin osallistui ensimmäistä kertaa myös Lepikin poika, joka sijoittui kisassa isänsä jälkeen upeasti toiseksi.

Alun videolta pääset seuraamaan Lepikin suoritusta ja kuulemaan lisää tästä mielenkiintoisesta kilpailusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.