Uniongelmista kärsinyt nainen luopui kofeiinista viikon ajaksi: Kokeilulla merkittäviä seurauksia – mutta ei taatusti sellaisia, joita odotit!

8:04 Suosio kasvaa - tiesitkö tämän teestä?
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin teen suosion kasvusta.

Kofeiinista viikon ajaksi luopunut nainen kertoo kokeilulla olleen positiivisia vaikutuksia hänen jokapäiväiselle elämälleen.

Popsugar-sivustolle kirjoittanut Amanda McCoy kertoo ryhtyneensä juomaan kahvia 17-vuotiaana, ja siitä lähtien hän on ollut koukussa. Kahvin ystäväksi tunnustautuva nainen alkoi kuitenkin huolestua omasta kahvinjuomisestaan luettuaan tutkimuksesta, jonka mukaan kofeiini voi sekoittaa elimistön vuorokausirytmin.

Tämä sai huonoista yöunista kärsivän McCoyn kokeilemaan, millaisia vaikutuksia kofeiinista luopumisella voisi olla hänen yöunilleen ja sen myötä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Nainen luopui kaikesta kofeiinista seitsemän päivän ajaksi ja huomasi vaikutuksia, joita hän ei osannut odottaa.

Olo muuttui kaikin puolin paremmaksi

Viikon jälkeen nainen huomasi olonsa parantuneen, mutta eri tavalla, jolla hän odotti.

– Huomasin nukahtavani hieman paremmin. En edelleenkään nukahtanut saman tien kun sain pääni tyynyyn, mutta en myöskään viettänyt tuntikausia sängyssä pyörien kuten tähän asti, McCoy kertoo ja lisää, että kofeiinittomuus ei kuitenkaan poistanut toista uneen liittyvää ongelmaan, yöheräilyä.

Vaikka vaikutukset yöuniin jäivät pieniksi, McCoy huomasi olonsa parantuneen muilla tavoin. Työt, ruuhkassa kulkeminen ja muut ennen kofeiinitonta viikkoa ahdistusta aiheuttaneet asiat eivät saaneet häntä enää hermostumaan yhtä paljoa kuin ennen. Olo oli kaikin puolin rauhallisempi.

– Ehkä se johtui osittain aamuisin nauttimistani kaalipohjaisista mehuista, mutta seitsemän päivän jälkeen tunsin oloni kevyemmäksi, raikkaammaksi ja kaikin puolin paremmaksi.

Vaikka viikon kofeiinittomuudella oli McCoyn elämään positiivisia vaikutuksia, hän ei kuitenkaan aio jatkaa näin tiukalla linjalla tulevaisuudessa. Löydettyään kahville muita korvaavia vaihtoehtoja, nainen kertoo nauttivansa tätä nykyä kahvia ainoastaan yhden tai kaksi kupillista päivässä – eikä yhtään kahvia iltapäivän jälkeen.

– En ole vakuuttunut siitä, että tämä tekee minusta paremman nukkujan, mutta jos se auttaa vähentämään ahdistusta jokapäiväisessä elämässäni, olen mukana, McCoy toteaa.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja