Käymisteitse valmistettu kombucha-tee on kasvattanut viime vuosina suosiotaan terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Toimittaja testasi, pitävätkö väitteet juoman terveysominaisuuksista lainkaan perää.
Makeasta teestä fermentoimalla valmistetun kombucha-teen juuret ulottuvat yli 2000 tuhannen vuoden taakse. Pitkä historia ei ole lieventänyt juoman suosiota tämän päivän kuluttajine keskuudessa – päinvastoin! Kombucha on taas trendikkäämpää kuin koskaan ennen. 
Pitkän iän salaisuutenakin tunnetulla juomalla väitetään olevan suoliston terveyttä ja ruoansulatusta edistäviä ominaisuuksia, ja lisäksi tämän antioksidantti- ja vitamiinipitoisen juoman väitetään tukevan painonpudotusta ja immuunijärjestelmän toimintaa. Todisteita on löydetty myös juoman ja pienentyneen masennusriskin välisestä yhteydestä. 
Good House Keeping -sivuston Allison Young päätti testata, onko kombucha todella ”ihme pullossa” vai sittenkin vain ylimainostettu juoma. Hän nautti trendijuomaa joka päivä viikon ajan, ja tulokset puhuvat puolestaan.
Vatsa alkoi toimia kuin unelma
Young paljastaa olevansa kunnon kola-addikti, ja hän kertookin vähäsokerisen hiilihapotetun juoman toimineen hyvänä limun korvikkeena. Pian hän huomasi, ettei kaivannut tavallista virvoitusjuoma-annostaan lainkaan.
– Erikoinen asia tapahtui, kun aloin siemailla kombuchaa: Minun dieetti-kola himoni katosi, Young kertoo.

