Mainos

Parantaa suoliston terveyttä ja auttaa laihtumaan! Toimittaja joi viikon ajan terveysvaikutuksistaan tunnettua hittijuomaa – näin kävi

Käymisteitse valmistettu kombucha-tee on kasvattanut viime vuosina suosiotaan terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Toimittaja testasi, pitävätkö väitteet juoman terveysominaisuuksista lainkaan perää.

Makeasta teestä fermentoimalla valmistetun kombucha-teen juuret ulottuvat yli 2000 tuhannen vuoden taakse. Pitkä historia ei ole lieventänyt juoman suosiota tämän päivän kuluttajine keskuudessa – päinvastoin! Kombucha on taas trendikkäämpää kuin koskaan ennen. 

Pitkän iän salaisuutenakin tunnetulla juomalla väitetään olevan suoliston terveyttä ja ruoansulatusta edistäviä ominaisuuksia, ja lisäksi tämän antioksidantti- ja vitamiinipitoisen juoman väitetään tukevan painonpudotusta ja immuunijärjestelmän toimintaa. Todisteita on löydetty myös juoman ja pienentyneen masennusriskin välisestä yhteydestä. 

Good House Keeping -sivuston Allison Young päätti testata, onko kombucha todella ”ihme pullossa” vai sittenkin vain ylimainostettu juoma. Hän nautti trendijuomaa joka päivä viikon ajan, ja tulokset puhuvat puolestaan.

Vatsa alkoi toimia kuin unelma

Young paljastaa olevansa kunnon kola-addikti, ja hän kertookin vähäsokerisen hiilihapotetun juoman toimineen hyvänä limun korvikkeena. Pian hän huomasi, ettei kaivannut tavallista virvoitusjuoma-annostaan lainkaan.

– Erikoinen asia tapahtui, kun aloin siemailla kombuchaa: Minun dieetti-kola himoni katosi, Young kertoo.

Limuhimon katoamisen lisäksi nainen huomasi merkittäviä muutoksia myös vatsansa toiminnassa; vatsa alkoi toimia heti kuin unelma.

Vatsan toiminnan parantuminen selittyy kombuchan sisältämillä probiooteilla, joiden on todettu parantavan suoliston terveyden lisäksi myös ruoansulatuksen toimintaa ja vastustuskykyä.

Antoi suuhun raikkaan tunteen

Hapollisen juoman siemailulla tuntui naisen yllätykseksi olevan positiivinen vaikutus myös hampaiden kuntoon.

– Viikon ensimmäisen kombucha-annoksen jälkeen suussani tuntui siltä, kuin olisin käynyt hammaslääkärissä. Aivan kuin kuplat olisivat puhdistaneet plakin ja antaneet hampailleni terveen halauksen, Young kertoo.

Vaikka juoman juominen saa suussa aikaan raikkaan tunteen, kannattaa muistaa, että kombucha sisältää sokeria, jolla ei ole niin hyvä vaikutus hampaiden kuntoon. 

Hyvä vaihtoehto sokerisille juomille

Viikon kokeilu vakuutti naisen juoman hyödyistä, vaikka vedenpitäviä tutkimustuloksia juoman terveysvaikutuksista ei olekaan saatu.

– Hyviä bakteereita ja antioksidantteja sisältävä juoma on hyvä vaihtoehto monille sokerisille juomille. Mutta sinun kannattaa silti tutkia etiketti tarkkaan, nainen toteaa.

Olipa syy juoman vai ei, nainen tunsi viikon jälkeen olonsa terveelliseksi ja iloiseksi. 

– Kombuchan B-vitamiinipitoisuus voi myös selittää iloisuuteni, nainen päättää. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja