Ulla, 50, leipoi piparkakkutaikinasta upean joulukuusikakun, joka varmasti vangitsee katseet joulupöydässä.
Kokkolalainen Ulla Rintala on leiponut usein kakkuja piparitaikinasta. Tänä vuonna Ulla ajatteli kokeilla aivan uudenlaista versiota, ja lopputuloksena syntyi herkullinen piparikuusikakku. Inspiraation Ulla sai Instagramista ja Pinterestistä.
”Ei hajonnut pätkääkään!”
Ulla leikkasi ensin paperista joulukuusen malleja. Hän oli itse leiponut piparkakkutaikinan, ja leikkasi siitä kuusimallien mukaan kaksi suurta palasta. Ulla leikkasi paksuja palasia, etteivät ne paistuisi liian koviksi.
– Olin kuullut, että yleensä ne ovat vaikeita leikata ja hajoavat helposti, joten paistoin piparit vähän pehmeiksi. En silti tietenkään jättänyt raa’aksi, kertoo Ulla.
Keino tepsi, ja lopputulos onnistui. Kun valmista kakkua leikkasi, ei siinä ollut minkäänlaisia ongelmia hajoamisen suhteen.
– Se ei hajonnut pätkääkään! Leikkasin tavallisella kakkulapiolla haluamani kokoisen palasen, eikä ollut mitään ongelmaa.
Ullan mukaan hyvä niksi on täyttää kakku jo aamusta ja laittaa se jääkaappiin, niin iltapäivästä se on täydellinen leikattavaksi.
Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana
Ulla täytti kakun sekoituksella, jonka hän oli tehnyt kermasta ja piparkakkurahkasta. Ulla kertoo, että hänelle on maun lisäksi todella tärkeää, miltä lopputulos näyttää. Siksi hän pursotti täytteen nätisti myös kerrosten väliin.


