Ulla keksi leipoa piparitaikinasta kuusenmuotoisen kakun – lopputuloksena mielettömän kaunis ja maukas joulun jälkkäriherkku!

1:04 Tuunaa pipari! Helppo joulukuusikoristelu

Ulla, 50, leipoi piparkakkutaikinasta upean joulukuusikakun, joka varmasti vangitsee katseet joulupöydässä.

Kokkolalainen Ulla Rintala on leiponut usein kakkuja piparitaikinasta. Tänä vuonna Ulla ajatteli kokeilla aivan uudenlaista versiota, ja lopputuloksena syntyi herkullinen piparikuusikakku. Inspiraation Ulla sai Instagramista ja Pinterestistä.

”Ei hajonnut pätkääkään!”

Ulla leikkasi ensin paperista joulukuusen malleja. Hän oli itse leiponut piparkakkutaikinan, ja leikkasi siitä kuusimallien mukaan kaksi suurta palasta. Ulla leikkasi paksuja palasia, etteivät ne paistuisi liian koviksi.

– Olin kuullut, että yleensä ne ovat vaikeita leikata ja hajoavat helposti, joten paistoin piparit vähän pehmeiksi. En silti tietenkään jättänyt raa’aksi, kertoo Ulla.

Keino tepsi, ja lopputulos onnistui. Kun valmista kakkua leikkasi, ei siinä ollut minkäänlaisia ongelmia hajoamisen suhteen.

– Se ei hajonnut pätkääkään! Leikkasin tavallisella kakkulapiolla haluamani kokoisen palasen, eikä ollut mitään ongelmaa.

Ullan mukaan hyvä niksi on täyttää kakku jo aamusta ja laittaa se jääkaappiin, niin iltapäivästä se on täydellinen leikattavaksi.

Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana

Ulla täytti kakun sekoituksella, jonka hän oli tehnyt kermasta ja piparkakkurahkasta. Ulla kertoo, että hänelle on maun lisäksi todella tärkeää, miltä lopputulos näyttää. Siksi hän pursotti täytteen nätisti myös kerrosten väliin.

– Minulle on leipomisessa rytmitys tärkeää ja se, että lopputulos näyttää hyvältä. Kakkua tehdessäni minulle tuli olo, "joo, just näin!".

Ylimmälle kerrokselle Ulla pursotti vielä samaa täytettä. Ulla ajatteli, että kakku tarvitsee lisäksi koristeita sekä väriä, kuten vihreää ja kultaa. Lopulta kakun päälle päätyi boysenmarjoja, lakritsakuulia, karpaloa, rosmariinia ja tuoreita viikunoita.

– Pesin ja kuivasin viikunat, jotta koko viikunan pystyi syömään.

Päälle tuli vielä hieman tomusokeria ja passionhedelmää tasapainottamaan makeutta.

Parasta on, jos joku muu inspiroituu

Kakku oli jymymenestys Ullan perheessä. Ulla myös jakoi kuvat leipomuksistaan leivonta-aiheiseen Facebook-ryhmään, ja ne saivat paljon ihastelua ryhmäläisiltä.

Ulla kertoo, miten kivalta tuntuu, kun ryhmäläiset innostuivat hänen julkaisuistaan.

– On kivaa, jos joku muu innostuu. Tulee tunne, että kai osaan sitten itsekin oikeasti jotain. Se on hieno juttu.

Ullan mukaan piparitaikinan kanssa voi antaa luovuuden kukoistaa. Ulla leipoi piparista myös esimerkiksi kranssin mallisen kakun.

– Päälle paistoin tähtiä, sydämiä ja kuusia. Lisäsin mukaan paljon väriä, ja lopputulos oli tosi kiva, Ulla kertoo.

– Leipomisessa on aina vain mielikuvitus rajana!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja