Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuunaa pakasteranskalaiset helpolla "Mäkkäri-niksillä" – välittömästi herkullisempi lopputulos

Ranskalaiset perunat kaipaavat pintaansa hyvän mausteseoksen.
Ranskalaiset perunat kaipaavat pintaansa hyvän mausteseoksen.Shutterstock
Julkaistu 28.07.2022 16:59

Emmi Niiniaho

Ainekset astetta parempiin kotiranskalaisiin löytyvät todennäköisesti jo keittiön kaapistasi.

Ranskalaisista on hankala saada yhtä rapeita kuin pikaruokaravintoloissa, ellei omista rasvakeitintä tai air fryeria. 

Yhdellä hyvin yksinkertaisella niksillä pakasteranuistakin voi kuitenkin saada yhtä maukkaita! 

Moni McDonald'sin El Maco -aterioiden ystävä tietää, että ranskalaisten mukana tulee pieni paperipussi, sekä mausteseos. Ideana on kipata sekä ranskalaiset että mausteet pussiin ja ravistaa voimakkaasti. Lopputuloksena on kauttaaltaan maustetut, sopivan tulisesti maustetut perunat.

Alla oleva Tastyn ohje nojaa samaan helppoon ideaan.

Mausteiset ranskalaiset

Ohjeesta riittää noin neljälle henkilölle.

900 g jäisiä ranskanperunoita
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
lisäksi isohko paperipussi

mäkkäriniksi ranskalaisiin
Itsetehty mausteseos ja paperipussi – näiden avulla pakasteranskalaisetkin nousevat uudelle tasolle. Jos kotoasi ei löydy sopivaa paperipussia, nappaa kauppareissulla hedelmät ruskeaan paperipussiin ja käytä sitä hyödyksi.Shutterstock

1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele jäiset ranskanperunat tasaisesti pellille yhteen kerrokseen. Paista pussin ohjeen mukaisesti, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Sekoita pienessä kulhossa kaikki mausteseoksen aineet yhteen. 

3. Laita uunista tulleet ranskalaiset sekä mausteseos paperipussin sisälle, taittele tiiviisti kiinni ja ravista, kunnes ranskalaiset ovat kauttaaltaan mausteseoksen peitossa.

4. Tarjoile heti.

Lue myös: Miltä näyttävät 60 vuotta vanhat ranskalaiset? Mies löysi talonsa seinästä McDonald's-aarteen

Lue myös: Samassa paistoöljyssä voivat kypsyä kasvispohjaiset tuotteet ja kananugetit – näin Hesburgerin, McDonald’sin ja Burger Kingin vegetuotteet oikeasti valmistetaan

Katso alla olevalta videolta vinkki perunankuorien käyttöön – parempaa kuin ranskalaiset!

0:41Sikke Sumari vinkkaa: Oletko tajunnut tehdä tätä perunankuorille? Parempaa kuin ranskalaiset!KATSO VIDEO: Sikke Sumarin vinkillä syntyy myös vähemmän ruokajätettä.

Resepti: Tasty

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäHelppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataNäin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
RuokaniksitPikaruokaMausteetRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 12.11.202309:44
    Paprika

    Paras tapa pilkkoa paprika – teetkö itse näin?

  • 31.01.202219:56
    Ruoanlaitto

    Älä missään nimessä leikkaa sipulista kantaa pois! Keittiömestari Sampo paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti kuoria ja pilkkoa

  • 09.04.202119:55
    Ruoka

    Perheenäidin nokkelaa yrttikikkaa ylistetään: "Ei voi olla totta"

  • 10.02.201813:45
    Leivonta

    Siistejä paloja ilman kuivumista – onko tässä nerokkain tapa leikata kakkua?

  • 20.02.201720:03
    Kodinkoneet

    Omistatko vohveliraudan? 8 herkullista ja yllättävää ruokalajia, jotka voit valmistaa masiinalla vohvelien lisäksi