Tuunaa pakasteranskalaiset helpolla "Mäkkäri-niksillä" – välittömästi herkullisempi lopputulos
Ainekset astetta parempiin kotiranskalaisiin löytyvät todennäköisesti jo keittiön kaapistasi.
Ranskalaisista on hankala saada yhtä rapeita kuin pikaruokaravintoloissa, ellei omista rasvakeitintä tai air fryeria.
Yhdellä hyvin yksinkertaisella niksillä pakasteranuistakin voi kuitenkin saada yhtä maukkaita!
Moni McDonald'sin El Maco -aterioiden ystävä tietää, että ranskalaisten mukana tulee pieni paperipussi, sekä mausteseos. Ideana on kipata sekä ranskalaiset että mausteet pussiin ja ravistaa voimakkaasti. Lopputuloksena on kauttaaltaan maustetut, sopivan tulisesti maustetut perunat.
Alla oleva Tastyn ohje nojaa samaan helppoon ideaan.
Mausteiset ranskalaiset
Ohjeesta riittää noin neljälle henkilölle.
900 g jäisiä ranskanperunoita
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
lisäksi isohko paperipussi
1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele jäiset ranskanperunat tasaisesti pellille yhteen kerrokseen. Paista pussin ohjeen mukaisesti, kunnes ne ovat kullanruskeita.
2. Sekoita pienessä kulhossa kaikki mausteseoksen aineet yhteen.
3. Laita uunista tulleet ranskalaiset sekä mausteseos paperipussin sisälle, taittele tiiviisti kiinni ja ravista, kunnes ranskalaiset ovat kauttaaltaan mausteseoksen peitossa.
4. Tarjoile heti.
Lue myös: Miltä näyttävät 60 vuotta vanhat ranskalaiset? Mies löysi talonsa seinästä McDonald's-aarteen
Katso alla olevalta videolta vinkki perunankuorien käyttöön – parempaa kuin ranskalaiset!
Resepti: Tasty
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite