Tuunaa pakasteranskalaiset helpolla "Mäkkäri-niksillä" – välittömästi herkullisempi lopputulos

ranskalaiset perunat
Ranskalaiset perunat kaipaavat pintaansa hyvän mausteseoksen. Shutterstock

Ainekset astetta parempiin kotiranskalaisiin löytyvät todennäköisesti jo keittiön kaapistasi.

Ranskalaisista on hankala saada yhtä rapeita kuin pikaruokaravintoloissa, ellei omista rasvakeitintä tai air fryeria. 

Yhdellä hyvin yksinkertaisella niksillä pakasteranuistakin voi kuitenkin saada yhtä maukkaita! 

Moni McDonald'sin El Maco -aterioiden ystävä tietää, että ranskalaisten mukana tulee pieni paperipussi, sekä mausteseos. Ideana on kipata sekä ranskalaiset että mausteet pussiin ja ravistaa voimakkaasti. Lopputuloksena on kauttaaltaan maustetut, sopivan tulisesti maustetut perunat.

Alla oleva Tastyn ohje nojaa samaan helppoon ideaan.

Mausteiset ranskalaiset

Ohjeesta riittää noin neljälle henkilölle.

900 g jäisiä ranskanperunoita
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl sipulijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus jauhettua kuminaa
ripaus chilijauhetta
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
lisäksi isohko paperipussi

1. Esilämmitä uuni 230 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja asettele jäiset ranskanperunat tasaisesti pellille yhteen kerrokseen. Paista pussin ohjeen mukaisesti, kunnes ne ovat kullanruskeita.

2. Sekoita pienessä kulhossa kaikki mausteseoksen aineet yhteen. 

3. Laita uunista tulleet ranskalaiset sekä mausteseos paperipussin sisälle, taittele tiiviisti kiinni ja ravista, kunnes ranskalaiset ovat kauttaaltaan mausteseoksen peitossa.

4. Tarjoile heti.

Katso alla olevalta videolta vinkki perunankuorien käyttöön – parempaa kuin ranskalaiset!

Sikke Sumari vinkkaa: Oletko tajunnut tehdä tätä perunankuorille? Parempaa kuin ranskalaiset! 0:41
KATSO VIDEO: Sikke Sumarin vinkillä syntyy myös vähemmän ruokajätettä.

Resepti: Tasty

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.