Tuttu juoma taikoo nyhtöpossusta entistäkin herkullisemman – tämä ruoka ei jätä kylmäksi!

Sivumaku_nyhtöpossu
Nyhtöpossu saa tässä reseptissä makua kolajuomasta. Sivumaku/Jani Kinnunen

Kolakastikkeessa kypsennetty Carnitas-nyhtöpossu käy sellaisenaan mihin vain, reseptin takana oleva Sivumaku-bloggari kertoo. 

Hitaasti kypsennetty ja säikeiksi revitty nyhtöpossu on monelle suomalaisillekin tuttu ruoka, jota voi nauttia monipuolisesti lähes missä tahansa ruoassa aina salaateista tacoihin.

Perinteisesti liha haudutetaan laardissa, mutta tässä Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen reseptissä ruokalajia on kevennetty kypsentämällä possun kolakastikkeessa.

– Kolaksi käy hyvin perinteiset isot brändit, mutta hitusen parempaa saat, kun ostat ruokosokerilla makeutettua kolaa, joka on hiukan tuhdimman makuista ja siten myös maukkaampaa kastikkeen pohjana, Kinnunen kirjoittaa blogissaan. 

Voit valmistaa ruokalajin joko uunissa tai pannulla, tai jos kiire painaa, myös kaupan valmis nyhtöpossu sopii toimii tähän reseptiin erinomaisesti. 

– Erityisen hienoksi herkku muuttuu, kun sen paahtaa lopuksi rapsakaksi, mutta ei kuivaksi asti, Kinnunen lisää.

Reseptin löydät Sivumaku-blogista: Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa

***

4:28

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja