Tuttu juoma taikoo nyhtöpossusta entistäkin herkullisemman – tämä ruoka ei jätä kylmäksi!
Kolakastikkeessa kypsennetty Carnitas-nyhtöpossu käy sellaisenaan mihin vain, reseptin takana oleva Sivumaku-bloggari kertoo.
Hitaasti kypsennetty ja säikeiksi revitty nyhtöpossu on monelle suomalaisillekin tuttu ruoka, jota voi nauttia monipuolisesti lähes missä tahansa ruoassa aina salaateista tacoihin.
Perinteisesti liha haudutetaan laardissa, mutta tässä Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen reseptissä ruokalajia on kevennetty kypsentämällä possun kolakastikkeessa.
– Kolaksi käy hyvin perinteiset isot brändit, mutta hitusen parempaa saat, kun ostat ruokosokerilla makeutettua kolaa, joka on hiukan tuhdimman makuista ja siten myös maukkaampaa kastikkeen pohjana, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.
Voit valmistaa ruokalajin joko uunissa tai pannulla, tai jos kiire painaa, myös kaupan valmis nyhtöpossu sopii toimii tähän reseptiin erinomaisesti.
– Erityisen hienoksi herkku muuttuu, kun sen paahtaa lopuksi rapsakaksi, mutta ei kuivaksi asti, Kinnunen lisää.
Reseptin löydät Sivumaku-blogista: Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti