Uunituoreen tutkielman mukaan sokeriteollisuus tiesi tekemiensä eläinkokeiden perusteella sokerin merkittävistä terveyshaitoista jo yli 50 vuotta sitten.
Sokeriteollisuus rahoitti 1960-luvulla salaa tutkimusta, jossa havaittiin sokerin aiheuttavan merkittäviä terveysriskejä, väittää tutkijaryhmä PLOS Biology -julkaisussa esitellyssä tutkielmassa.
Tutkielman mukaan sokeriteollisuus havaitsi omassa tutkimuksessaan sokerin syönnin aiheuttavan koehiirillä veren rasvapitoisuuden nousemista. Veren korkea rasvapitoisuus kasvattaa riskiä sydänkohtaukseen ja -infarktiin. Eläinkokeissa havaittiin myös sokerin syömisellä olevan yhteys kohonneeseen syöpäriskiin.
Tutkimukset kuitenkin keskeytettiin ennen kuin ne saatiin loppuun, eivätkä tulokset ikinä nähneet päivänvaloa.
– Sokeriteollisuus vieritti menestyksekkäästi terveysriskien syyt rasvojen päälle, väittää lääketieteen professori Stanton Glantz National Public Radion haastattelussa.
Rasvan sekä sokerin epäterveellisyydestä ja terveellisyydestä on .
