Väärin kaadetulla oluella voi olla yllättäviä seurauksia – näin kaadat juoman oikein

oluenkaato
Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter. Shutterstock, Twitter

Oluen ammattilainen paljastaa, miksi vaahtoa ei kannata vältellä.

Onko olo joskus oluen jälkeen turvonnut? Tämä saattaa johtua tavasta, jolla olut on kaadettu lasiin.

Usein olut pyritään kaatamaan lasiin niin, että lasin pinnalle syntyy mahdollisimman vähän vaahtoa. Itseasiassa vaahdon välttely onkin väärä tapa valuttaa olut lasiin, kertoo Business Insiderin uusi video.

”Olutsommelier” Max Bakker opettaa, kuinka olut pitää kaataa lasiin oikeaoppisesti: Lasin täytyy olla kallellaan, kun siihen kaadetaan olut Bakkerin sanoin tarmokkaasti. Lasiin on tarkoitus jäädä paksu kerros vaahtoa. Vaahdon suuri määrä saattaa yllättää.

Oluen ammattilainen paljastaa kuitenkin videolla syyn paksulle vaahtokerrokselle: Jos oluen ei anna vapauttaa yhtään hiilidioksidia kaatovaiheessa, saattaa se aiheuttaa vatsakipuja ja turvotusta.
 

Vaahdottoman oluen hiilidioksidi vapautuu vasta vatsassa, kun oluen juomisen jälkeen syö jotakin.


 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Bakkerin mukaan olut ei ole olutta ilman kunnon vaahtokerrosta. Vaahdosta ammattilaisen mukaan voi maistaa maltaan makeuden ja humalan kitkeryyden, mutta vaahto suojelee myös itse oluen aromeja.

Lähteet: Indie88, Twitter

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!