Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Väärin kaadetulla oluella voi olla yllättäviä seurauksia – näin kaadat juoman oikein

Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter.
Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter.Shutterstock, Twitter
Julkaistu 26.08.2017 15:05

PETRA SUNDELL

Oluen ammattilainen paljastaa, miksi vaahtoa ei kannata vältellä.

Onko olo joskus oluen jälkeen turvonnut? Tämä saattaa johtua tavasta, jolla olut on kaadettu lasiin.

Usein olut pyritään kaatamaan lasiin niin, että lasin pinnalle syntyy mahdollisimman vähän vaahtoa. Itseasiassa vaahdon välttely onkin väärä tapa valuttaa olut lasiin, kertoo Business Insiderin uusi video.

”Olutsommelier” Max Bakker opettaa, kuinka olut pitää kaataa lasiin oikeaoppisesti: Lasin täytyy olla kallellaan, kun siihen kaadetaan olut Bakkerin sanoin tarmokkaasti. Lasiin on tarkoitus jäädä paksu kerros vaahtoa. Vaahdon suuri määrä saattaa yllättää.

Oluen ammattilainen paljastaa kuitenkin videolla syyn paksulle vaahtokerrokselle: Jos oluen ei anna vapauttaa yhtään hiilidioksidia kaatovaiheessa, saattaa se aiheuttaa vatsakipuja ja turvotusta.
 

Vaahdottoman oluen hiilidioksidi vapautuu vasta vatsassa, kun oluen juomisen jälkeen syö jotakin.


 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Bakkerin mukaan olut ei ole olutta ilman kunnon vaahtokerrosta. Vaahdosta ammattilaisen mukaan voi maistaa maltaan makeuden ja humalan kitkeryyden, mutta vaahto suojelee myös itse oluen aromeja.

Lähteet: Indie88, Twitter

Lisää aiheesta:

Oletko riittävän näppärä ja kärsivällinen? Outo munahaaste voi tuskastuttaaSomessa innostuttiin jäädytetystä hunajasta – ravitsemusterapeutin mukaan herkkuun liittyy yksi olennainen riskiRavistettuna vai sittenkin sekoitettuna? Vodkaexpertti tyrmää James Bondin legendaarisen tavan nauttia klassikkodrinkkiäMies jäi loukkuun kaupan kylmäkaappiin – joi olutta läpi yönNyt on härskiä! Uutuusolut saa makunsa naisten intiimialueeltaHuikea keksintö: Olutta saa nyt "pankkiautomaatista" – tämä olutmaatti myy hanasta suoraan tuoppiin
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 3.11.16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"