Turvottaako? Joku näistä kymmenestä vihanneksesta saattaa olla syypää epämukavaan oloosi

kukkakaali
Shutterstock

Vaikka vihannekset näyttelevät tärkeää roolia terveyden ja painonhallinnan kannalta, niiden syömisellä on myös kääntöpuolensa – turvotus. Lue, mitkä vihannekset aiheuttavat todennäköisimmin vatsaongelmia. 

Katso videolta vinkit parsakaalin varsien hyödyntämiseen. 

Vihannekset aiheuttavat turvotusta ja ilmavaivoja niiden sisältämien sokereiden, raffinoosien vuoksi. Elimistömme ei pysty hajottamaan tätä yhdistettä ohutsuolessa, vaan se siirtyy sellaisenaan paksusuoleen bakteereiden hajotettavaksi. Ilmavaivat ja turvotus ovat puolestaan seurausta tästä möngerryksestä.

Koska vihannekset sisältävät vain vähän kaloreita ja paljon ravinteita, niiden määrää ruokavaliossa ei kannata karsia. Tiedostamalla mitkä vihanneksista ovat pahimpia pallomahan ja ilmavaivojen aiheuttajia, voit välttyä ikäviltä tilanteilta.

10 eniten turvotusta aiheuttavaa vihannesta

1. Parsakaali
2. Kaali
3. Lehtikaali
4. Kukkakaali
5. Rucola
6. Pinaattikiinankaali eli pak choi
7. Ruusukaali
8. Retiisi
9. Nauris
10. Rehuydinkaali

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja