Turvottaako? Joku näistä kymmenestä vihanneksesta saattaa olla syypää epämukavaan oloosi

Vaikka vihannekset näyttelevät tärkeää roolia terveyden ja painonhallinnan kannalta, niiden syömisellä on myös kääntöpuolensa – turvotus. Lue, mitkä vihannekset aiheuttavat todennäköisimmin vatsaongelmia. 

Katso videolta vinkit parsakaalin varsien hyödyntämiseen. 

Vihannekset aiheuttavat turvotusta ja ilmavaivoja niiden sisältämien sokereiden, raffinoosien vuoksi. Elimistömme ei pysty hajottamaan tätä yhdistettä ohutsuolessa, vaan se siirtyy sellaisenaan paksusuoleen bakteereiden hajotettavaksi. Ilmavaivat ja turvotus ovat puolestaan seurausta tästä möngerryksestä.

Koska vihannekset sisältävät vain vähän kaloreita ja paljon ravinteita, niiden määrää ruokavaliossa ei kannata karsia. Tiedostamalla mitkä vihanneksista ovat pahimpia pallomahan ja ilmavaivojen aiheuttajia, voit välttyä ikäviltä tilanteilta.

10 eniten turvotusta aiheuttavaa vihannesta

1. Parsakaali
2. Kaali
3. Lehtikaali
4. Kukkakaali
5. Rucola
6. Pinaattikiinankaali eli pak choi
7. Ruusukaali
8. Retiisi
9. Nauris
10. Rehuydinkaali

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!