Turkulaisravintola Kaskis teki historiaa: Michelin-tunnustus ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolelle
Kaskis on ensimmäinen suomalaisravintola Helsingin ulkopuolella, joka on saanut arvostetun Michelin-tarran oveensa.
Michelin-tarra kertoo asiakkaille, että Nordic Michelin Guide on noteerannut ravintolan, ja voi suositella sitä lämpimästi.
Ravintola kertoi saamastaan tunnustuksesta Instagram-tilillään.
Vaikka tähtiä ei tänä vuonna tullutkaan, henkilökunta on suosituksesta innoissaan.
– Fiilikset ovat mahtavat. Tämä on enemmän kuin osasimme odottaa. Missään vaiheessa emme lähteneet hakemaankaan tähteä, mutta tarra on hieno juttu. Nyt meidät on noteerattu oppaassa ja tiedämme, että teemme homman oikein ja jatkamme samalla tavalla, ravintoloitsija Erik Mansikka kommentoi Turun Sanomille.
Michelin Nordic Guiden päätoimittaja Rebecca Burr paljasti Makuja.fille jo helmikuussa, että tarkastajat olivat käyneet Turussa.
– Menimme Turkuun, mutta siellä ei ollut aivan sellaista kuin toivoimme. Turussa oli vain muutamia paikkoja, mutta täytyy seurata rauhassa, mitä siellä jatkossa tapahtuu, Burr kertoi Makuja.fi:lle.
Turkulaiset ottivat tarran ilolla vastaan. Kaskiksen facebook-seinä tulvii onnitteluja.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
Ravintola Olon keittiömestari Mikko Kaukonen kertoo MTV:n haastattelussa mietteitään Michelin-tähdistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan