Tuore tutkimus vahvistaa: Kahvin juonti pidentää elinikää – ja sitä saa juoda reilulla kädellä!

kahvi aamukahvi kuppi
Espanjalaistutkimus puhuu kahvinjuonnin puolesta. Shutterstock

Kahvin juominen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan pidentää elinikää. 

Suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia, ja tästä saattaa olla meille todellista hyötyä! Kahvinjuojien on havaittu säästyvän muun muassa tyypin 2 diabetekselta ja sydänsairauksilta hieman muita todennäköisemmin.

Nyt kahvinjuonti on yhdistetty myös pitempään elinikään.

Monia suotuisia terveysvaikutuksia

Kun tutkijat yhdistivät tiedot kahvinjuonnista ja kuolleisuudesta, he havaitsivat kahvia juovien pysyneen todennäköisemmin hengissä seurannan ajan. Yhteys voimistui mitä enemmän kahvia henkilö joi, mutta se havaittiin vain yli 54-vuotiailla.

Kahvin juomisen lisäksi moni muukin seikka on voinut vaikuttaa tuloksiin, joten niitä kannattaa tulkita varovasti.

Aiemmissa tutkimuksissa kahviin on kuitenkin liitetty monia suotuisia terveysvaikutuksia, jotka saattavat hyvinkin vaikuttaa kuolleisuuteen, vaikka vaikutus ei olisi kovin suuri.

Havainto julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä, ja se perustuu 20 000 espanjalaisen terveystietoihin. Seurannan aikana 340 osallistujaa menehtyi.

Copyright Duodecim 2018. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

***

7:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja