Mainos

Hyviä uutisia kahvin ystäville! Kolme kupillista päivässä tekee tutkitusti hyvää sydämellesi

Kofeiinin nauttimisella on tutkitusti positiivisia vaikutuksia terveydellesi. Jo muutama kahvikupillinen päivässä voi auttaa sinua taistelemaan tappavia sydänvaivoja vastaan.

Kuinka keitetään hyvää kahvia? Katso asiantuntijan vinkit videolta.

Moni lääkäri on tähän asti kehottanut sydänoireista kärsiviä potilaita välttelemään kahvia ja muita kofeiinipitoisia juomia. Nyt tutkimukset ovat kuitenkin kumoamassa tätä yleistä uskomusta löydettyään näyttöä siitä, että kahvin ja teen juominen voi itse asiassa olla jopa positiivinen asia sydämen terveyttä ajatellen.

Journal of the American College of Cardiologyssa julkaistava tutkimus osoittaa, että kofeiinipitoiset juomat voivat vähentää sydämen rytmihäiriöitä ja näin ollen pidentää myös elinikää.

Kofeiini ei kuitenkaan tulisi nauttia liikaa

Uudet tutkimustulokset paljastavat, että säännöllisesti kahvia tai teetä nauttivilla on pienempi riski sairastua sydämen rytmihäiriöihin koko eliniän ajan.

Vaikka osa rytmihäiriöistä on vaarattomia ja jopa huomaamattomia, ne voivat lisätä sydänpysähdyksen ja aivohalvauksen riskiä.

Kofeiini ei kuitenkaan tulisi nauttia liikaa, vaan asiantuntijoiden mukaan sydämen rytmihäiriöistä kärsivien olisi hyvä pitäytyä kolmessa kahvikupillisessa päivässä. Tämä määrä ei tuota ongelma, mutta tuo mukanaan positiivisia hyötyjä.

Asiantuntijat haluavat kuitenkin muistuttaa, että jotkut potilaat ovat alttiimpia kofeiinille kuin toiset, ja joillekin pienempikin kofeiinimäärä voi laukaista ikäviä oireita. Tutkijat eivät myöskään suosittele kofeiinipitoisia energiajuomia sydänoireista kärsiville.

Lähde: TheSun

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja